Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε

Με τον Αθλητισμό, δυστυχώς, καπελωμένο από το ποδόσφαιρο, θα βρεθούν κάποιοι οι οποίοι θα θεωρήσουν τον 131χρονο πλέον Απόλλωνα της Σμύρνης αιχμάλωτο και με τάση προς την παρακμή.

Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε

Λάθος. Διότι στη Ριζούπολη μπορεί η μιζέρια από λάθη παραγόντων της μπάλας να έχουν φέρει τον σύλλογο σε δύσκολη θέση, όμως ο ιστορικός Απόλλωνας εξακολουθεί να υπάρχει και να προσπαθεί για το καλύτερο σε άφθονα τμήματα των σπορ. Και φυσικά να υπερασπίζει τις αξίες του, τον Πολιτισμό που έφεραν οι σκαπανείς τους στην Ελλάδα από την ακμάζουσα Σμύρνη και να προσπαθεί να διατηρηθεί στο προσκήνιο, σε καιρούς πολύ δύσκολους, που με οικονομικά ασφυκτικούς όρους, το θέαμα και το ρομαντικό στοιχείο αργά αλλά σταθερά χάνουν έδαφος (αν δεν έχουν ήδη εξωστρακιστεί…)

Το νέο -12ο- βιβλίο του δημοσιογράφου – συγγραφέα Γιώργου Αρκουλή, είναι αφιερωμένο στον Απόλλωνα Σμύρνης και προσπαθεί να φωτίσει το πώς και γιατί οι άνθρωποί του αστόχησαν να οδηγήσουν στην κορυφή -όταν προσφερόταν ο καιρός- την ποδοσφαιρική του ομάδα. Μια ομάδα που από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 και για μπόλικες αγωνιστικές περιόδους άξιζε να βρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος και όχι μία μόνο φορά. Μέσα από τις 180 σελίδες, ο αναγνώστης θα βυθιστεί στο παρασκήνιο και -τελικά- θα αντιληφθεί τις αστοχίες, ενώ οι νεότεροι θα έχουν την ευκαιρία να «γνωρίσουν» μερικούς πολύ σπουδαίους μαχητές. Αυτούς που με τον ΒΑΡΥ οπλισμό τους, δημιούργησαν την «ελαφρά ταξιαρχία»!

Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε -ως ιδιωτική έκδοση- και διατίθεται από το γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης (με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα), αλλά και σε ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει δε ενταχθεί στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης.