Η ΕΡΤ ακύρωσε την τηλεοπτική μετάδοση του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Με απόφαση της η διοίκηση της ΕΡΤ ακύρωσε το βράδυ της Πέμπτης 21/3 την προγραμματισμένη μετάδοση του Final Four γυναικών που διεξάγεται στα Χανιά της Κρήτης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΟΚ Αριστείδη Γολέμη.

Η ΕΡΤ ακύρωσε την τηλεοπτική μετάδοση του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ενώ οι φίλοι του μπάσκετ περίμεναν να παρακολουθήσουν τους ημιτελικούς και τον τελικό του Final Four γυναικών από τη συχνότητα της ΕΡΤ, η κρατική τηλεόραση τελικά αποφάσισε να μη μεταδώσει τους αγώνες Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού και Νίκης Λευκάδας - Δάφνης Αγίου Δημητρίου, καθώς και τον τελικό της Κυριακής.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του fosonline.gr, με τον αντιπρόεδρο της ΕΟΚ, Αριστείδη Γολέμη, ο ίδιος μας επεσήμανε ότι είναι οι άγνωστοι οι λόγοι της απόφασης της ΕΡΤ: «Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, η συμφωνία που είχαμε κάνει ήταν να μεταδοθούν οι αγώνες από την ΕΡΤ. Ήταν κάτι που ήθελε πολύ η ΕΟΚ προκειμένου οι φίλοι του μπάσκετ να έχουν εικόνα στις τηλεοράσεις τους από τη γιορτή του γυναικείου μπάσκετ. Ξαφνικά μας ειδοποίησαν ότι οι αγώνες δεν θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη χωρίς να μας εξηγήσουν τους λόγους», μας είπε ο κ. Γολέμης.

Από την πλευρά της ΕΡΤ η εξήγηση που δόθηκε είναι ότι η μετάδοση ακυρώθηκε για πρακτικούς λόγους (δεν υπήρχε κατάλληλο ΒΑΝ στην Κρήτη και ήταν δύσκολο να μετακινηθεί από την Αθήνα). Και δεν υπήρχε υπογεγραμμένη συμφωνία με την ΕΟΚ, απλά προφορική.

Τελικά η ΕΟΚ αποφάσισε να μεταδώσει σε live streaming τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό, ενώ ο κ. Γολέμης ευχήθηκε να απολαύσουμε πλούσιο θέαμα και να νικήσει ο καλύτερος.