Η Εθνική Ελλάδας απογείωσε την τηλεθέαση της ΕΡΤ

Στα ύψη ανέβηκε η τηλεθέαση της ΕΡΤ λόγω της αναμέτρησης της Εθνικής μας ομάδας με την Ιταλία για το Eurobasket 2022. 

Η Εθνική Ελλάδας απογείωσε την τηλεθέαση της ΕΡΤ

Πιστοί στο ραντεβού τους με την Εθνική Ελλάδας, αλλά και με την ΕΡΤ, παρέμειναν και χθες, Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 οι τηλεθεατές, με την τηλεθέαση να αγγίζει ακόμα και το 52% (51,8%) στο πιο κρίσιμο τέταρτο του αγώνα, όταν η Εθνική Ιταλίας απείλησε, χωρίς, πάντως, να το καταφέρει, να ανατρέψει το σκορ.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για την αναμέτρηση αποτυπώθηκε και στον πίνακα τηλεθέασης. Η ΕΡΤ1 βγήκε πρώτη με ΜΟ ημέρας 14,8% αφήνοντας αρκετά πίσω τον ΣΚΑΙ (10,2%) και το ΜΕGA (10,1%).

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μετρήσεων τον αγώνα παρακολουθήσαν για τουλάχιστον ένα λεπτό περισσότεροι από 2.269.000 τηλεθεατές, ενώ η ηλικιακή ομάδα των αντρών 18+ άγγιξε για ένα λεπτό τους 1.224.669 τηλεθεατές.

Ο μέσος όρος τηλεθέασης το πρώτο ημίχρονο έφτασε το 37% και το δεύτερο το 45%. Ωστόσο, πάρα πολλοί ήταν εκείνοι που έμειναν συντονισμένοι με την ΕΡΤ1 για να παρακολουθήσουν και το τρίτο ημίχρονο. Την εκπομπή της ΕΡΤ με όλα τα νέα και τα ρεπορτάζ για τον αγώνα. Παρά το περασμένο της ώρας, η τηλεθέαση ήταν υψηλότατη. Κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 24% ξεπερνώντας το πρώτο τέταρτο με το σφύριγμα λήξης της αναμέτρησης, το 34%.