Ταινίες στην τηλεόραση (2/8): «Ο φαροφύλακας», «Κατάσκοπος κατά τύχη», «Βασικά καλησπέρα σας»

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση τη Δευτέρα (2/8). 

Ταινίες στην τηλεόραση (2/8): «Ο φαροφύλακας», «Κατάσκοπος κατά τύχη», «Βασικά καλησπέρα σας»

Στις 21:00 το Open TV θα προβάλει την ταινία «Κατάσκοπος κατά τύχη». Ο Μπεκ είναι ένας ήσυχος, συνηθισμένος πωλητής, με μια συνηθισμένη καθημερινότητα. Όταν όμως κάποια στιγμή καταφέρνει τυχαία να αποτρέψει μια απόπειρα ληστείας, ο άσημος πωλητής γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη ήρωας, και όλα τα φώτα στρέφονται πάνω του.

Ύστερα από αυτή την απρόσμενη επιτυχία, ο Μπεκ πιστεύει ότι ήρθε η στιγμή να πάει στην Τουρκία, για να αναζητήσει τον πατέρα του, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ. Εκεί όμως μπλέκεται σε μια υπόθεση απάτης και κατασκοπείας, που θα του δώσει την ευκαιρία να ξετυλίξει για άλλη μια φορά το ταλέντο του στην κατασκοπεία και τις πολεμικές τέχνες.

Τελικά όμως δε θα γλιτώσει το ερώτημα, ποιος είναι τελικά και πώς πρέπει να συστήνεται: ένας απλός πωλητής ή ένας ταλαντούχος πράκτορας;

Έτος: 2001

Διάρκεια: 87 λεπτά

Σκηνοθεσία: Τέντι Τσαν

Παίζουν: Τσάκι Τσαν, Έρικ Τσανγκ, Βίβιαν Χσου, Σκοτ Άντκινς

Στις 22:00 το Star θα δείξει την ταινία «Ο φαροφύλακας». Τρεις φαροφύλακες, διαφορετικών ηλικιών, μεταβαίνουν σε ένα ακατοίκητο νησί, 20 μίλια μακριά από τις δύσβατες ακτές της Σκωτίας για να πιάσουν βάρδια στο φάρο του νησιού.

Ο Τόμας είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο λιγομίλητος, o Τζέιμς είναι παντρεμένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές του, ο Ντόναλντ είναι ο μικρότερος και γεμάτος ενθουσιασμό για να μάθει τη δουλειά. Οι τρεις άντρες ακολουθούν καθημερινά τη μοναχική ρουτίνα της ζωής του φαροφύλακα αλλά κάτι απρόσμενο συμβαίνει όταν κάνουν τυχαία μια μοιραία ανακάλυψη.

Μια σκληρή μάχη για επιβίωση ξεκινά, με την πίστη να κλονίζεται και την απληστία σε συνδυασμό με την απομόνωση, να οδηγούν βήμα – βήμα τρεις τίμιους άντρες στην παράνοια και την καταστροφή.

Έτος: 2018

Διάρκεια: 96 λεπτά

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νάιχολμ

Παίζουν: Πίτερ Μούλαν, Τζέραρντ Μπάτλερ, Κόνορ Σουΐντελ

Στις 23:45 ο Alpha θα δείξει την ελληνική ταινία «Βασικά καλησπέρα σας». Δύο πειρατικοί ραδιοσταθμοί, εκ των οποίων ο ένας βάζει λαϊκά άσματα και ο άλλος ροκ μουσική, ανταγωνίζονται για την πρωτιά στην ακροαματικότητα.

Ο ανταγωνισμός γίνεται βαθμηδόν όλο και πιο σκληρός, αλλά ξάφνου τα πράγματα αλλάζουν ρότα καθώς ο μεγαλοδύναμος έρως παρεμβαίνει και κάνει το θαύμα του.

Έτος: 1982

Διάρκεια: 90 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Έφη Πίκουλα, Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Σοφία Αλιμπέρτη, Καίτη Φίνου.