Ο Ολυμπιακός στη NOVA, ο Άρης στη NOVA, η ΑΕΚ στην Cosmote...

Τα φιλικά για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη, η τηλεοπτική στέγη, τα συμβόλαια τριών από πέρυσι, οι εξελίξεις με την Premier League, η μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ των καναλιών NOVA και Cosmote για την Super League και η ΕΡΤ.

Ο Ολυμπιακός στη NOVA, ο Άρης στη NOVA, η ΑΕΚ στην Cosmote...

Μετά τα φιλικά του Ολυμπιακού και του Άρη, τηλεοπτική στέγη βρήκε και η ΑΕΚ για τους φιλικούς αγώνες της. Τους τέσσερις φιλικούς αγώνες προετοιμασίας της, σε Βέλγιο και Ολλανδία εξασφάλισε η Cosmote TV.

COSMOTE - NOVA: Προβάδισμα για Ολυμπιακό, Premier League, Super League - Πώς προκύπτει η ΕΡΤ

Πρόκειται σαφώς για μια σημαντική ένδειξη καθώς η ομάδα του Δ. Μελισσανίδη θα συνεργαστεί με την Cosmote TV και ενώ αναμένει τις συζητήσεις με τη United Media (Nova)για την Super League.

Τα φιλικά της ΑΕΚ

  • Τετάρτη, 30/6 ΑΕΚ-Φίτεσε (18:00)
  • Σάββατο, 3/7 ΑΕΚ-Φέγενορντ (14:30)
  • Τρίτη, 6/7 ΑΕΚ-Αντβέρπ (19:00)
  • Παρασκευή, 9/7 ΑΕΚ-Μπριζ (19:00)

Τα κλειστά συμβόλαια

Τα φιλικά της ΑΕΚ «έκλεισαν» στην Cosmote TV, όπως αυτά του Ολυμπιακού και του Άρη έχει εξασφαλίσει εδώ και μέρες η NOVA. Θυμίζουμε ότι η NOVA έχει ήδη από πέρυσι τρεις ΠΑΕ της Super League που έχουν κλειστό συμβόλαιο (Άρης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα) ενώ το «μπάσιμο» της Cosmote έστω και για φιλικούς αγώνες, μπορεί να θεωρηθεί ως σημαντική ένδειξη προθέσεων.

Πού πάει η Premier League

Σημαντικό ρόλο στα τηλεοπτικά θα παίξει η υπόθεση της Premier League. Είναι γνωστό ότι πλέον η «αναμέτρηση» των δύο φορέων συνδρομητικής τηλεόρασης Nova και Cosmote TV για τα δικαιώματα της Premier League, οδεύει σε δεύτερο γύρο. Η προσφορά της Nova ήταν πραγματικά μεγάλη για τα δεδομένα του πρωταθλήματος, δείχνοντας τη βούληση για την εξασφάλισή του. Αν δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο, -όπως έγινε με το Ιταλικό Πρωτάθλημα- οι «μονομάχοι» θα κληθούν να καταθέσουν εκ νέου προσφορές σε δεύτερο γύρο για τα δικαιώματα της 3ετίας 2022-25.

H πρόθεση της Cosmote

Είναι ξεκάθαρο ότι η πρoσφορά της NOVA είναι τέτοια που αλλάζει τα δεδομένα αν και εφόσον είναι αυτή που τελικά θα πάρει τα δικαιώματα της Premier League. Τότε η πρόθεση της Cosmote -σε συνδυασμό με την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των φιλικών της ΑΕΚ- γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη.

Θα ασχοληθεί με τις τηλεοπτικά άστεγες ομάδες που απομένουν, αλλά επειδή κεντρική διαχείριση δεν υφίσταται, κάποιες είναι πιθανό να μείνουν τόσο εκτός NOVA όσο και εκτός Cosmote. Τότε είναι πιθανό, τη λύση να δώσει η ΕΡΤ.