Ταινίες στην τηλεόραση (18/6): «Jason Bourle», «Νήσος 2», «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες»

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Παρασκευή (18/6).

Ταινίες στην τηλεόραση (18/6): «Jason Bourle», «Νήσος 2», «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες»

Στις 21:00 το Star θα προβάλει την ταινία «Jason Bourle». Η Νίκι Πάρσονς εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του Τζέισον Μπορν, έχοντας στα χέρια της ένα στικάκι με πληροφορίες σχετικά με σκοτεινές επιχειρήσεις της CIA.

Euro 2020: Άλλαξε κανάλι - Οι αγώνες που πηγαίνουν στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV

Η συνάντησή τους στη φλεγόμενη από κινητοποιήσεις Αθήνα θα πάρει απροσδόκητη τροπή, με τον πρώην πράκτορα να ταξιδεύει σε Βερολίνο, Λονδίνο και, τέλος, στην πατρίδα του για να αναμετρηθεί με το παρελθόν αλλά και να σταματήσει το μυστικό πρόγραμμα της CIA, που θέλει να ελέγξει τον κυβερνοχώρο.

Έτος: 2016

Διάρκεια: 123 λεπτά

Σκηνοθεσία: Πολ Γκρίνγκρας

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τόμι Λι Τζόουνς, Αλίσια Βικάντερ, Τζούλια Στάιλς

Στις 22:10 το Mega θα δείξει την ελληνική ταινία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες». Ο Στέλιος Κοντογιώργης είναι ένας φιλήσυχος και ειρηνικός εμποροράφτης της γειτονιάς, που κατάγεται από ένα χωριό στο οποίο είναι ακόμα ζωντανό το έθιμο της βεντέτας.

Κάποια μέρα φθάνει ξαφνικά από το χωριό ο θείος του και του αναγγέλει ότι θα πρέπει να ξεπλύνει με αίμα τον φόνο κάποιου εξαδέλφου του από την οικογένεια των Μακρυκωσταίων.

Ο τελευταίος απόγονος των Μακρυκωσταίων είναι ο Θωμάς, που φθάνει κι αυτός στην Αθήνα από το χωριό τους για κάποια δουλειά. Η σύμπτωση αυτή δημιουργεί τα σπαρταριστά επεισόδια της ταινίας: θα συναντηθούν χωρίς να γνωρίζονται, στην προσπάθειά τους να ξεφύγει ο ένας από τον άλλον!

Έτος: 1960

Διάρκεια: 76 λεπτά

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Χατζηχρήστος, Λαυρέντης Διανέλλος, Παντελής Ζερβός, Τζόλυ Γαρμπή, Αλέκα Στρατηγού

Είκοσι λεπτά αργότερα ο Αlpha θα προβάλει την ταινία «Νήσος 2». Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη; Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι ξέμειναν στο νησί και κάποιοι πήραν των ομματιών τους. Πέντε χρόνια μετά, ο Μπάμπης, ο Άγης και η Αφροδίτη εκτίουν τις ποινές τους.

Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους. Η μοίρα, όμως, τα φέρνει έτσι που δύο μόλις μέρες πριν την αποφυλάκισή του, ο Μπάμπης και η Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν έτσι για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου είναι σημειωμένη σε δύο ξεχωριστά κομμάτια ενός χάρτη.

Ο ετοιμοθάνατος δίνει στον παπά Λάμπρο τον μισό χάρτη, αλλά πριν προλάβει να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου του υπόλοιπου μισού, την «κάνει» για τα Ηλύσια πεδία! Στο χάος που θα ακολουθήσει, θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, μεταξύ των οποίων και το «φάντασμα» της Ολυμπίας.

Έτος: 2011

Διάρκεια: 105 λεπτά

Σκηνοθεσία: Αντώνης Αγγελόπουλος

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.