Netflix: Οι πέντε σειρές που έσπασαν το ρεκόρ τηλεθέασης

Αυτές είναι οι πέντε σειρές του Netflix που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην πλατφόρμα, σπάζοντας το ρεκόρ τηλεθέασης.

Netflix: Οι πέντε σειρές που έσπασαν το ρεκόρ τηλεθέασης

Η αναγκαστική παραμονή μεγάλου μέρους της ανθρωπότητας στο σπίτι της λόγω της πανδημίας ωφέλησε το Netflix, το οποίο ξεκίνησε το 2021 έχοντας φθάσει τους 203,7 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, αυξάνοντας τον αριθμό τους το 2020 περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά από το 2007 που το ίδιο εγκαινίασε το νέο πεδίο του streaming.

Rocky: O ανεπιθύμητος Σταλόνε, οι δύο υποψήφιοι και το... καγκουρό!

Και αυτή η εντυπωσιακή αύξηση συνέβη πέρυσι παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό (Disney+. Apple, HBO κ.α.) και την άνοδο των συνδρομητικών τιμών του. Το 83% των νέων συνδρομητών του 2020 προήλθε από χώρες εκτός ΗΠΑ και Καναδά, με το 41% από την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

ERTFLIX: Πέντε σειρές, 56 επεισόδια δωρεάν που πρέπει να δούμε άμεσα πριν... κατέβουν

Η δημοφιλής υπηρεσία streaming, ανακοίνωσε τις σειρές με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα που καθηλώνουν εκατομμύρια θεατές σε όλον τον πλανήτη. Ας τις δούμε παρακάτω.

1. «The Witcher»: 76 εκατομμύρια προβολές

Στο νούμερο 1 της λίστας αυτής δεν θα μπορούσε να βρίσκεται άλλη από την πολυσυζητημένη σειρά: «The Witcher». Έκανε πρεμιέρα το Δεκέμβριο του 2019 με έξι μόλις επεισόδια. Παρόλα αυτά κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τραβήξει το ενδιαφέρον 76 εκατομμυρίων θεατών κάνοντάς την έτσι την σειρά με τις περισσότερες προβολές στο Netflix.

2. «La casa de papel» – 4η σεζόν: 65 εκατομμύρια προβολές

Η τέταρτη σεζόν της λατρεμένης ισπανικής σειράς έκανε πρεμιέρα στο Netflix μόλις τον Απρίλιο με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι 65 εκατομμύρια συνδρομητές της πλατφόρμας δεν κατάφεραν να της αντισταθούν.

3. «Stranger Things» – 3η σεζόν: 64 εκατομμύρια προβολές

Η τρίτη σεζόν της επιτυχημένης σειράς επιστημονικής φαντασίας έκανε πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2019. Πάνω από 64 εκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν τη νέα σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix.

4. «Tiger King»: 64 εκατομμύρια προβολές

Το απόλυτο χιτ της καραντίνας – μια αμίμητη ιλαροτραγωδία που έφτασε να συζητιέται ακόμη και στο Οβάλ Γραφείο της Αμερικής. Τις πρώτες 10 ημέρες από την κυκλοφορία του, το είχαν δει ήδη πάνω από 34.3 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως σύμφωνα με το CNBC.

5. «Bridgerton»: 63 εκατομμύρια προβολές

Σύμφωνα με το Netflix τη σειρά παρακολούθησαν 63 εκατομμύρια νοικοκυριά μέσα μόλις σε 28 μέρες από την Χριστουγεννιάτικη πρεμιέρα της. Έκανε το πέμπτο μεγαλύτερο άνοιγμα για original σειρά του καναλιού.

Η πρώτη σειρά της Σόντα Ράιμς για το Netflix, αποδείχτηκε τεράστια επιτυχία για την διαδικτυακή πλατφόρμα. Η Ράιμς είναι γνωστή και από άλλες επιτυχημένες σειρές όπως το«How to Get Away with Murder», το «Scandal» αλλά και «Grey’s Anatomy».

Πηγή: fortunegreece