Rocky: O ανεπιθύμητος Σταλόνε, οι δύο υποψήφιοι και το... καγκουρό!

«Θα προτιμούσαν ένα καγκουρό παρά εμένα», είχε πει ο Σιλβέστερ Σταλόνε για το ρόλο του Ρόκι Μπαλμπόα. Γιατί τον ρωτούσαν «Τι λες, τι γλώσσα μιλάς;». Ποιοι είναι οι πραγματικοί πυγμάχοι από τους οποίους εμπνεύστηκε τον Ρόκι (Rocky).

Rocky: O ανεπιθύμητος Σταλόνε, οι δύο υποψήφιοι και το... καγκουρό!

Άρεσε αλλά και κατακρίθηκε ως ταινία αμερικανικής προπαγάνδας. Το δεδομένο είναι ότι η σειρά ταινιών Rocky και κατ' επέκταση ο Σιλβέστερ Σταλόνε αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του παγκόσμιου κινηματογράφου με γνωστές και άγνωστες πτυχές. Ο ίδιος ο Σταλόνε αποκάλυψε ότι οι παραγωγοί δεν τον ήθελαν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ERTFLIX: Πέντε σειρές, 56 επεισόδια δωρεάν που πρέπει να δούμε άμεσα πριν... κατέβουν

«Οι παραγωγοί ήθελαν τον Μπαρτ Ρέινολντς ή τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Θα προτιμούσαν ένα καγκουρό παρά εμένα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Έχεις παράξενη προφορά…

Ίσως αυτό έχει να κάνει με την προφορά του, όπως εξηγεί ο ίδιος: «Όταν επιχειρούσα να βρω δουλειά σε διαφημιστικά, ο σκηνοθέτης μου έλεγε πάντα: "Τι λες, τι γλώσσα μιλάς;". Κατάλαβα ότι δεν ήταν καλά τα πράγματα όταν ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ μου επισήμανε "Έχεις παράξενη προφορά"».

Πώς ο Καντάφι βρέθηκε στο Χαϊδάρι, ν’ ακούει τσάμικα και να παίζει μπάλα στον Άη Γιώργη

«Κι εγώ απαντούσα, "Εγώ έχω παράξενη προφορά;" Με συγχωρείτε, δηλαδή. Ο Άρνολντ κι εγώ θα έπρεπε να ανοίξουμε μια σχολή για ορθοφωνία. Θα κάναμε παπάδες!»

Ο Ρόκι Μπαλμπόα (Rocky Balboa) είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας και επαγγελματίας πυγμάχος. Πρωταγωνιστούσε σε όλη τη σειρά Rocky από το 1975 μέχρι το 2006. Τον ρόλο του είχε αναλάβει ο σεναριογράφος της σειράς και ηθοποιός, Σιλβέστερ Σταλόνε. Ο Ρόκι Μπαλμπόα στέφθηκε 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο άθλημα της Πυγμαχίας (μποξ).

Τα σκαλοπάτια και το άγαλμα

Η φήμη του Ρόκι και της μεγάλης κινηματογραφικής σειράς του, κέρδισε πολλές διακρίσεις. Στην πόλη της Φιλαδέλφειας, στο Μουσείο Καλών Τεχνών, τα σκαλοπάτια που ανέβαινε ο Ρόκι τερματίζοντας την καθημερινή του προπόνηση ονομάστηκαν «Τα σκαλοπάτια του Ρόκι». Στο «Rocky παρουσιάστηκε ένα άγαλμα που αναπαρίστανε τον Ρόκι και υπάρχει στα δεξιά του Μουσείου ακόμα και σήμερα.

Μπομπ Μάρλεϊ: Ήταν γιος λευκού Βρετανού πεζοναύτη και αντιδρούσε έντονα όταν τον φώναζαν «Γερμανό»

Επίσης, κατάφερε να εισέλθει ως μέλος του Hall of Fame (Δρόμος της Δόξας παγκόσμιας πυγμαχίας το 2011), να καταταχθεί 7ος καλύτερος χαρακτήρας στα 100 χρόνια ύπαρξης κινηματογράφου, από το Ινστιτούτο Αμερικάνικου Κινηματογράφου, και να γίνει ακόμα μέλος του Hall of Fame (Δρόμος της Δόξας) των καλύτερων φανταστικών χαρακτήρων, το 2014.

Η έμπνευση του χαρακτήρα του Ρόκι

Έμπνευση για την δημιουργία της προσωπικότητας και της καριέρας του Ρόκι Μπαλμπόα αποτέλεσαν πραγματικοί αθλητές, όπως ο Ρόκι Μαρτσιάνο, στους οποίους βασίστηκε ο Σιλβέστερ Σταλόνε στην ιδιότητα της απόδοσης του Ρόκι ως πυγμάχου αλλά και στο όνομα.

Ζορό: Τι σημαίνει η λέξη – Τα ιστορικά πρόσωπα που συνδέονται με τον χαρακτήρα

Άλλος ένας αθλητής που επηρέασε τον χαρακτήρα του Ρόκι, ήταν ο πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Ρομπέρτο Ντουράν απο τον Παναμά και λιγότερο άλλοι αθλητές όπως ο Τζο Φρέιζερ, λόγω της καταγωγής του απο την Φιλαδέλφεια, ο Μοχάμεντ Άλι ( που φέρνει περισσότερο προς τον χαρακτήρα του Απόλο Κρίντ) και ο Τζεικ Λα Μόττα για την Ιταλική καταγωγή του και την αιώνια κόντρα με τον Σούγκαρ Ρέι Ρόμπινσον, που θυμίζει αυτή του Ρόκι με τον Απόλλο.