Ταινίες στην τηλεόραση (16/5): «Καπετάν Φάντης Μπαστούνι», «Sex and the city 2», «Πιστέψτε με»

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Κυριακή (16/5).

Ταινίες στην τηλεόραση (16/5): «Καπετάν Φάντης Μπαστούνι», «Sex and the city 2», «Πιστέψτε με»

Στις 21:00 το Star θα προβάλει την ελληνική ταινία «Καπετάν Φάντης Μπαστούνι». Ο καπετάν-Ανδρέας, ένας χήρος πλοίαρχος, μαθαίνει ότι ο προγραμματισμένος απόπλους αναβάλλεται και το πλήρωμα ανακαλύπτει κρυμμένη στο ψυγείο του πλοίου μια κοπέλα, τη Μαρίνα. Η συντροφιά της και η ευγενική της συμπεριφορά τον κάνουν να την πάρει μαζί του στο σπίτι του στον Πόρο, όπου φιλοξενεί τη νύφη του Βασιλική και τα δύο ανίψια του.

Rocky: O ανεπιθύμητος Σταλόνε, οι δύο υποψήφιοι και το... καγκουρό!

Η παρουσία της Μαρίνας εκεί οξύνει τα πάθη και προκαλεί τις ραδιουργίες της Βασιλικής, που κορυφώνονται όταν αυτός σαλπάρει για ταξίδι. Όταν το πλοίο του βυθίζεται και ο ίδιος θεωρείται αγνοούμενος, η νύφη του τον κηρύσσει νεκρό, διώχνει τη Μαρίνα και προσπαθεί να καρπωθεί την περιουσία του, με τη βοήθεια του δικηγόρου τους. Λίγο καιρό αργότερα, ο Ανδρέας επιστρέφει κρυφά, βρίσκει τη Μαρίνα, την παντρεύεται και την οδηγεί στο σπίτι του, όπου και επιβάλλει την τάξη.

Έτος: 1968

Διάρκεια: 91 λεπτά

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Παίζουν: Τασσώ Καββαδία, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Λαυρέντης Διανέλλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Μίτση Κωνσταντάρα, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Αλέκος Τζανετάκος, Ορφέας Ζάχος, Θόδωρος Κατσαδράμης, Γιώργος Μεσσάλας

Την ίδια ώρα ο Alpha θα δείξει την ταινία «Sex and the city 2». Δύο χρόνια μετά το πρώτο «Sex and the city», οι τέσσερις φίλες εξακολουθούν να δοκιμάζουν τα όρια τους, ενώ η διάθεση για περιπέτεια «χτυπάει κόκκινο». Η Κάρι καλείται για άλλη μια φορά να πάρει αποφάσεις σχετικά με τον «Mr. Big», που έχει «πιάσει» τον καναπέ και τις ασπρόμαυρες κλασικές ταινίες στην τηλεόραση, χωρίς τίποτα να μπορεί να τον αποσπάσει από τη νιρβάνα του. Αυτό φυσικά ισοδυναμεί με αιτία πολέμου για την Κάρι, που καταφεύγει στις φίλες της για να πάρει συμβουλές και δυνάμεις. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι και οι ίδιες δε βρίσκονται στη καλύτερη φάση τους.

Η Σάρλοτ έχει παγιδευτεί για τα καλά στα της οικογένειας, η Μιράντα προσπαθεί να βγάλει άκρη με το νέο αφεντικό της, που φαίνεται να έχει αλλεργία στις δυναμικές γυναίκες, ενώ η Σαμάνθα δουλεύει… πυρετωδώς πάνω στις δημόσιες σχέσεις μια εταιρείας.

Ωστόσο, αυτό ακριβώς το τελευταίο πρότζεκτ είναι που θα δώσει την ευκαιρία στις τέσσερις φιλενάδες να ξεκολλήσουν από το τέλμα τους, αφού για επαγγελματικούς λόγους θα βρεθούν στο κοσμοπολίτικο Άμπου Ντάμπι, με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Δε θα αργήσουν όμως να διαπιστώσουν ότι οι προκλήσεις που τις περιμένουν εκεί, θα είναι λίγο πιο… εξωτικές απ’ όσο μπορούν να αντέξουν τα πανάκριβα γοβάκια τους.

Έτος: 2010

Διάρκεια: 135 λεπτά

Σκηνοθεσία: Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Κριστίν Ντέιβις, Σίνθια Νίξον, Πενέλοπε Κρουζ, Τζον Κορμπέτ, Λάιζα Μινέλι, Μάιλι Σάιρους

Στις 22:10 το Mega θα προβάλει την ταινία «Πιστέψτε με». Επιστρέφοντας από τη δουλειά στο σπίτι της, η 17χρονη Λίζα ΜακΒέι (Κέιτι Ντάγκλας) δέχεται επίθεση από τον κατά συρροή δολοφόνο Μπόμπι Τζο Λονγκ, ο οποίος την απαγάγει και την κακοποιεί σεξουαλικά για 26 ώρες.

Παρόλο που καταφέρνει να δραπετεύσει, χρησιμοποιώντας το τέχνασμα της αντίστροφης ψυχολογίας, τόσο η οικογένειά της όσο και η αστυνομία αρνούνται να πιστέψουν αυτά που βίωσε και τους περιγράφει η Λίζα. Μόνος σύμμαχός της και αυτός που την πιστεύει είναι ένας ντετέκτιβ (Ντέιβιντ Τζέιμς Έλιοτ), που ερευνά παρόμοια εγκλήματα.

Βασισμένη σε ανατριχιαστικά αληθινά γεγονότα η ταινία αφηγείται την ιστορία της Λίζα ΜακΒέι η οποία απήχθη το 1984 και βιάστηκε για 26 ώρες από τον δολοφόνο Μπόμπι Τζο Λονγκ, ο οποίος είχε ήδη σκοτώσει τουλάχιστον 10 γυναίκες στην περιοχή Τάμπα της Φλόριδα. Η Λίζα ήταν το μόνο θύμα που σώθηκε και μάλιστα κατάφερε να οδηγήσει την αστυνομία στη σύλληψη του. Ο Λονγκ καταδικάστηκε σε θάνατο για δύο από τις δέκα δολοφονίες και εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στις 23 Μαΐου 2019.

Έτος: 2018

Διάρκεια: 87 λεπτά

Σκηνοθεσία: Τζιμ Ντόνοβαν

Παίζουν: Κέιτι Ντάγκλας, Ντέιβιντ Τζέιμς Έλιοτ, Ρόσιφ Σάδερλαντ.