Ταινίες στην τηλεόραση (14/5): «Ο τρελοπενηντάρης», «Τα φαντάσματα των πρώην», «Βασιλιάς Αρθούρος»

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Παρασκευή (14/5).

Ταινίες στην τηλεόραση (14/5): «Ο τρελοπενηντάρης», «Τα φαντάσματα των πρώην», «Βασιλιάς Αρθούρος»

Στις 21:00 το Star θα προβάλει την ταινία «Βασιλιάς Αρθούρος». Ο ατίθασος νεαρός Αρθούρος είναι κυρίαρχος των δρόμων του Λονδίνιουμ με την συμμορία του και αγνοεί τον σκοπό, για τον οποίο ήρθε στη ζωή, μέχρι τη στιγμή που παίρνει στα χέρια του το Εξκάλιμπερ και μαζί με αυτό το μέλλον του.

Από την πρώτη στιγμή, το θρυλικό ξίφος θα τον προκαλέσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Συντασσόμενος με την Αντίσταση και με μια μυστηριώδη γυναίκα, πρέπει να μάθει να τιθασεύει τη δύναμη του ξίφους, να αντιμετωπίζει τους δαίμονές του και να ενώσει τον λαό ενάντια στον τύραννο Βόρτιγκερν, ο οποίος έκλεψε το στέμμα του και δολοφόνησε τους γονείς του, και να γίνει Βασιλιάς.

Έτος: 2017

Διάρκεια: 126 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι

Παίζουν: Τσάρλι Χάναμ, Άστριντ Μπερζές Φρίσμπι, Τζουντ Λο, Έρικ Μπάνα

Στις 21:50 ο Alpha θα δείξει την ταινία «Τα φαντάσματα των πρώην». Ο Κόνορ Μιντ, είναι ο τύπος του… κατά συρροή γυναικά. Αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα, όσο γρήγορα αλλάζει τα πουκάμισα σαν τις γυναίκες. Θέλει να δείχνει κομψός, ακαταμάχητος, πετυχημένος. Και όχι μόνο να δείχνει, αλλά να είναι και να αισθάνεται – ειδικά όταν ξέρει ότι είναι ικανός να χωρίσει με τρεις διαφορετικές γυναίκες την ίδια στιγμή, ακόμα και μέσω τηλεδιάσκεψης, αν χρειαστεί.

Όταν, όμως καλείται να παραβρεθεί στο γάμο του αδελφού του, το φάντασμα του θείου του, Γουέιν, που τον δίδαξε το βασικό μότο του «αγάπησέ τες και παράτησέ τες», επιστρέφει για να του διδάξει κάτι άλλο αυτή τη φορά: τι σημαίνει να αγαπά. Δύσκολο μάθημα, φυσικά, που για να πετύχει θα χρειαστεί να συνδράμουν και κάποια άλλα φαντάσματα, όπως αυτά των πρώην του –έστω και πολύ σύντομων- σχέσεων.

Έτος: 2009

Διάρκεια: 93 λεπτά

Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουότερς

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζένιφερ Γκάρνερ, Έμμα Στόουν, Μάικλ Ντάγκλας, Μπρέκιν Μέιερ, Λέισι Τσάμπερτ, Αν Άρτσερ

Δέκα λεπτά μετά τις 22:00 το Mega θα προβάλει την ελληνική ταινία «Ο τρελοπενηντάρης». Ο Ανδρέας Τεπενδρής (Λάμπρος Κωνσταντάρας) είναι ένας επιπόλαιος μεσήλικας που δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί επαγγελματικά και καταπιάνεται κατά καιρούς με διάφορες δουλειές. Ως εκ τούτου, βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Η πιο πρόσφατη επαγγελματική του δραστηριότητα είναι η λειτουργία σχολής μανεκέν, σε συνεργασία με το Φρίξο Μπατακούνα (Αθηνόδωρο Προύσαλη). Μια μέρα δέχεται επίσκεψη από το Νικόλα Παρασκευόπουλο (Νίκο Παπαχρήστο), συμπολεμιστή του το 1941 στο μέτωπο της Αλβανίας. Οι δυο τους συναντώνται για πρώτη φορά από τότε, και ο Νικόλας μένει έκπληκτος με την οικονομική δυσπραγία του Ανδρέα.

Μια και ο ίδιος ο Νικόλας είναι πετυχημένος επιχειρηματίας, υπόσχεται στον Ανδρέα να τον προσλάβει στην επιχείρησή του, αρκεί αυτός να του αποδείξει την ικανότητά του στις δημόσιες σχέσεις. Έτσι, του προτείνει ένα στοίχημα: ο Ανδρέας να παρουσιαστεί σε μια παρέα πλουσίων παραθεριστών στην Ύδρα, παριστάνοντας ο ίδιος τον εφοπλιστή, χωρίς όμως να έχει χρήματα.

Έτος: 1971

Διάρκεια: 95 λεπτά

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Ρίκα Διαλυνά, Αλέκος Τζανετάκος, Βίκυ Βανίτα, Ανδρέας Φιλιππίδης, Δημήτρης Μπισλάνης, Αθηνόδωρος Προύσαλης.