Netflix: H πραγματική ιστορία πίσω από την σειρά «Το Ερπετό»

Η σειρά «Tο Ερπετό» έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο Netflix, η οποία βασίζεται σε αληθινή ιστορία και ανατριχιαστικά γεγονότα.

Netflix: H πραγματική ιστορία πίσω από την σειρά «Το Ερπετό»

Στις αρχές του 1976, βρέθηκαν θαμμένα τα άψυχα σώματα δύο τουριστών σε μία πλευρά ενός δρόμου, βόρεια της Μπανγκόκ. Είχαν καπνό στους πνεύμονες, γεγονός που καταδεικνύει ότι κάηκαν ζωντανοί. Τις πρώτες ημέρες, οι αρχές έκαναν λόγο για την εξαφάνιση δύο ταξιδιωτών με σακίδιο, αλλά μετά από την επιστολή που έλαβε ο Ολλανδός διπλωμάτης Herman Knippenberg για δύο Ολλανδούς πολίτες που σταμάτησαν να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους το Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς, ξεκίνησε ενδελεχή έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Google Earth: «Γυρίστε τον χρόνο» 37 χρόνια πίσω - Δείτε τη νέα εφαρμογή Timelapse (vid)

Εν τέλει, το οδοντιατρικό ιστορικό του ζευγαριού τον βοήθησε να κάνει τη σύνδεση με τους δύο νεκρούς. Η μίνι σειρά του BBC The Serpent ("Το Ερπετό") που έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα στο Netflix αποκαλύπτει τον ολέθριο ιστό εγκλημάτων που αποκάλυψε ο Knippenberg (Billy Howle), συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη παγκοσμίως.

Τα αληθινά γεγονότα

Η σειρά του Netflix είναι εξαιρετικά πιστή στη χρονική αλληλουχία των γεγονότων που παρουσιάζει. Όμως, ο Charles Sobhraj -ο οποίος κατά καιρούς υιοθετούσε διάφορα ψευδώνυμα, συμπεριλαμβανομένου του Alain Gautier- ήταν ήδη βετεράνος στο έγκλημα, πολλά χρόνια προτού γνωστοποιηθούν τα γεγονότα της σειράς. Γεννήθηκε στο Βιετνάμ το 1944 και είχε ήδη καταδικαστεί δύο φορές σε φυλάκιση για κλοπές όταν διέπραξε τον πρώτο φόνο ενός οδηγού ταξί στο Πακιστάν το 1972. Ήταν 28 χρόνων για την ακρίβεια.

Σύμφωνα με το CNN, είχε φυλακιστεί, αποφυλακιστεί και δραπετεύσει από διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα, τουλάχιστον 4 φορές σε ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες στο διάστημα εκείνης της τριετίας μέχρι το 1975. Μετά, ακολούθησαν οι ναρκώσεις, οι ληστείες και οι φόνοι που βλέπουμε στο The Serpent.

Ο Sobhraj όντως γνώρισε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ινδία το 1975, την 30χρονη Marie-Andrée Leclerc (Jenna Coleman), η οποία γεννήθηκε στο Κεμπέκ το 1945. Εκείνη πήγε στην Ταϊλάνδη για να είναι μαζί του τρεις μήνες αργότερα, όπως δείχνει η σειρά και πέρασε τα επόμενα δύο χρόνια υποδυόμενη τη Monique, τη σύζυγος του εμπόρου πολύτιμων λίθων, Alain Gautier.

Ταξίδεψαν σε όλη την Ασία χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα διαβατήρια των θυμάτων του Sobhraj, ενώ νάρκωσε, λήστεψε και σκότωσε τουλάχιστον δώδεκα ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη, την Ινδία και το Νεπάλ.

Το όνομα του ζευγαριού από την Ολλανδία - Henricus Bintanja και Cornelia Hemker - άλλαξε για τους ευνόητους λόγους, αλλά όλες οι δολοφονίες που αφηγείται η σειρά, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανίδας Teresa Knowlton και των δύο ταξιδιωτών του Νεπάλ είναι αληθινά γεγονότα.

Πηγή: esquire.com.gr