Netflix: Οι 5 κορυφαίες πρωτότυπες σειρές του για την καραντίνα σου

Το Netflix φημίζεται για τις αξιόλογες πρωτότυπες σειρές του - Αυτές είναι οι 5 κορυφαίες του, με τις καλύτερες κριτικές, που είναι αδιανόητο να μην έχεις παρακολουθήσει - Ευκαιρία να αρχίσεις να τις δεις.

Netflix: Οι 5 κορυφαίες πρωτότυπες σειρές του για την καραντίνα σου

H πλατφόρμα του Netflix έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Ειδικά την περίοδο της πανδημίας, η δημοτικότητά του έχει εκτοξευτεί στα ύψη, προσφέροντας πλειάδα ταινιών, αλλά και σειρών.

Μάλιστα, φημίζεται για τις πρωτότυπες σειρές που παρουσιάζει κάθε χρόνο. Υπάρχουν πέντε όμως που ξεχωρίζουν. Οι δημοφιλέστερες, οι κλασικές του, αυτές που έκαναν διάσημο το Netflix και είναι... αδιανόητο να μην έχεις δει, αν είναι συνδρομητής του. Θα σου κάνουν την καλύτερη παρέα για το υπόλοιπο της καραντίνας σου.

1. House of Cards (2013-2018)

Bαθμολογία imdb: 8.7

Yπόθεση: Το House of Cards μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ναυαρχίδα του Netflix, κυρίως επειδή η σειρά έχει χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από αυτή την πλατφόρμα streaming. Το αποτέλεσμα είναι μια συναρπαστική αλλά και διεστραμμένη ματιά στον κόσμο της πολιτικής έτσι όπως τον βλέπει ο Frank Underwood — ένας αδίστακτος χαρακτήρας που μέσα από την χειραγώγηση είναι αποφασισμένος να αναρριχηθεί και να παραμείνει στην κορυφή τόσο της πολιτικής σκάλας όσο και της τροφικής αλυσίδας!

Εδώ ο Kevin Spacey δίνει μια από τις πιο συναρπαστικές ερμηνείες του και τo House of Cards σίγουρα θα σας κρατήσει κολλημένους στην οθόνη σας. Αν αυτό που ζητάτε από μια τηλεοπτική σειρά είναι η πολιτική ίντριγκα και τα ύπουλα σχέδια, αυτή τη σειρά του Netflix Original θα την βλέπετε ξανά και ξανά.

2. Narcos (2015-2017)

Σεζόν: 3

Bαθμολογία imdb: 8.8

Υπόθεση: Το Narcos είναι μία από τις καλύτερες αστυνομικές σειρές που έχουν παιχθεί στην μικρή οθόνη τα τελευταία χρόνια, κάτι που δεν είναι καθόλου ασήμαντο αν λάβουμε υπόψη μας τον ανταγωνισμό που υπάρχει σ’ αυτό το είδος σειρών. Η ιστορία είναι βασισμένη στην άνοδο του Πάμπλο Εσκομπάρ στη λίστα με τους πιο διάσημους εγκληματίες του κόσμου και η σειρά αυτή δεν αφήνει κανένα περιθώριο απογοήτευσης για τον τηλεθεατή.

Με επίκεντρο μια αμφιλεγόμενη, ψυχρά εγκληματική, αλλά και χαρισματική προσωπικότητα, το Narcos είναι ένα από τις πιο αξιόλογες σειρές του Netflix Original που θα μείνει στην ιστορία σαν μια από τις καλύτερες του είδους της. Η ιστορία του Καρτέλ της πόλης Μεδεγίν, το λαθρεμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και οι προσπάθειες των ηρώων να ξεφύγουν από τον Οργανισμό Καταπολέμησης Ναρκωτικών (DEA). Eξαιρετική σκηνοθεσία, με τους ηθοποιούς να δίνουν ρεσιτάλ, ο καθένας από τον ρόλο του. Μία πέρα για πέρα αληθινή ιστορία, φτιαγμένη με αριστουργηματικό τρόπο, στην οθόνη σας. Θα σας συναρπάσει!

3. The Crown (2016 έως και σήμερα)

Σεζόν: 4

Βαθμολογία imdb: 8.7

Yπόθεση: Δεν είναι λίγες οι φορές που η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ του Ηνωμένου Βασιλείου έχει βρεθεί τόσο στη μικρή όσο και στη μεγάλη οθόνη. Η απεικόνιση της όμως στην επιτυχημένη σειρά του Netflix, The Crown αποτελεί ίσως μία από τις καλύτερες. Στις δύο πρώτες σεζόν, η σειρά εστιάζει στη ζωή της βασίλισσας από τα πρώτα της βήματα, το γάμο της με τον Πρίγκιπα Φίλιππο και τη στέψη μέχρι την έντονη σχέση της με την αδερφή της Μαργαρίτα και την συνεργασία της με τον πρωθυπουργό Winston Churchill. Μπορεί η βασιλική οικογένεια να έχει εκφράσει πολλές φορές την δυσαρέσκειά της ωστόσο το The Crown έχει γοητεύσει κοινό και κριτικούς.

Οι εκπληκτικές ερμηνείες της Claire Foy (στον ρόλο της Ελισάβετ) και του Matt Smith (στον ρόλο του Πρίγκιπα Φίλιππου), σε συνδυασμό με τα υπέροχα κοστούμια και τη σκηνοθετική ματιά του Peter Morgan απογείωσαν τη σειρά και της απέσπασαν αρκετά βραβεία, μεταξύ άλλων Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη δραματική σειρά του 2017. Η 4η Season του The Crown μας μεταφέρει στην δεκαετία του ’80 και εστιάζει σε δύο μεγάλα γεγονότα, την άνοδο και την πορεία της Μάργκαρετ Θάτσερ ως πρωθυπουργός αλλά και τον γάμο του Πρίγκιπα Καρόλου με την λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ. Για ακόμα μια φορά η Olivia Colman (η οποία πήρε τα ηνία για τον ρόλο της Ελισάβετ από τη 3η σεζόν και μετά) εντυπωσιάζει ως Βασίλισσα και καταφέρνει να αναδείξει το βάρος του στέμματος που όπως έχουμε δει και άλλες φορές έρχεται σε σύγκρουση με τα προσωπικά της θέλω.

4. Ozark (2017 έως και σήμερα)

Σεζόν: 3

Bαθμολογία imdb: 8.4

Yπόθεση: Μπορούμε να σας πούμε με βεβαιότητα, είναι πως το «Ozark» είναι μια σειρά που πρέπει να δείτε. Και οι λόγοι είναι πολλοί. Η ιστορία της είναι εξαιρετική. Ένας φαινομενικά ευυπόληπτος πολίτης που ζει και εργάζεται ως σύμβουλος δημοσίων σχέσεων για πολιτικές εκστρατείες στο Σικάγο, δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται. Οικογενειάρχης, δεν κινεί τις υποψίες αλλά ταυτόχρονα, ξεπλένει χρήματα για το δεύτερο μεγαλύτερο μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών.

Τα πράγματα θα πάρουν μια παράξενη τροπή και θα αναγκαστεί να ζητήσει καταφύγιο στις λίμνες Ozarks του Μιζούρι. Εκεί θα πρέπει να ξεπλύνει το ποσό των 8 εκατομμυρίων δολαρίων και μάλιστα γρήγορα...

Πολλοί το συγχέουν με το «Βreaking Bad», ενώ μερικοί άλλοι, βρίσκουν κοινά σημεία με το «House of Cards». Η αλήθεια είναι ότι φέρνει λίγο και στα δυο, αλλά έχει τα δικά του στοιχεία που το κάνουν μοναδικό. Με ένα cast που θα το ζήλευαν όλες οι σειρές παρόμοιου είδους (Jason Bateman, Laura Linney) και μια ατμόσφαιρα σκοτεινή, που προκαλεί ενθουσιασμό αλλά και ψήγματα απόγνωσης, το «Ozark» μετά από τρεις σεζόν, βάζει υποψηφιότητα για μια από τις καλύτερες σειρές που κυκλοφορούν εκεί έξω.

5. Stranger Things (2016 έως και σήμερα)

Σεζόν: 3

Βαθμολογία imdb: 8.7

Υπόθεση: Το Stranger Things είναι μια σειρά που μπορεί να δεχτεί μόνο ατέλειωτους επαίνους, αφού δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ. Αυτό το διαμάντι επιστημονικής φαντασίας και φρίκης δεν έχει λάβει παρά επευφημίες από τους κριτικούς και τους θεατές για την συναρπαστική του πλοκή και το αριστοτεχνικό παίξιμο των ηθοποιών. Με ισχυρή δόση νοσταλγίας, καθώς το σκηνικό απεικονίζεται με πειστικό τρόπο στη δεκαετία του '80.

Μεταφυσική δραστηριότητα, ανεξήγητες εξαφανίσεις και κακόβουλα κυβερνητικά πειράματα είναι μόνο μια μικρή γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει το Stranger Things. Αυτή η σειρά του Netflix Original γρήγορα έγινε η αγαπημένη του κοινού, κυρίως με όσους απολαμβάνουν να έχουν συνεχή αγωνία για 40 λεπτά.

Αν σ’ όλα αυτά προσθέσουμε και τις άψογες ερμηνείες κορυφαίων βετεράνων ηθοποιών, όπως η Winona Ryder και ο David Harbour, καθώς και τις ερμηνείες ενός συνόλου ανερχόμενων ηθοποιών (συμπεριλαμβανομένου του Finn Wolfhard), θα έχετε μία από τις καλύτερες σειρές αγωνίας που έχουν βγει εδώ και πολύ καιρό.