Ποιος είναι Έλληνας πολίτης; Ιστορίες ιθαγένειας από τον Μάριο Βρουσάι έως την Ανδρονίκη Κίφτη

H Δώρα Αναγνωστοπούλου φέρνει στο φως ιστορίες ιθαγένειας που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα τού σήμερα. «Μega Stories» με Μάριο Βρουσάι, Ανδρονίκη Κίφτη και απαντήσεις...

Ποιος είναι Έλληνας πολίτης; Ιστορίες ιθαγένειας από τον Μάριο Βρουσάι έως την Ανδρονίκη Κίφτη

Η Ελλάδα: Η χώρα με τα πολλά και ετερόκλητα παιδιά της, που άλλα τα αγκαλιάζει, ενώ άλλα δεν τα αναγνωρίζει ως δικά της. Πολλά από αυτά μπορεί να διαφέρουν στο χρώμα, στην καταγωγή, στις συνήθειες, όμως όλα κάνουν όνειρα κάτω από τον ίδιο φωτεινό ουρανό.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 00:10 στο «Mega Stories» φέρνει στο φως ιστορίες ελληνικής ιθαγένειας. Μέσα στην εκπομπή απαντάται το ερώτημα «ποιος είναι τελικά Έλληνας πολίτης;» και δίνεται βήμα σε εκείνους που διεκδικούν την ελληνική ιθαγένεια, την ίδια στιγμή που έρχονται αντιμέτωποι με αγκυλώσεις που δυσχεραίνουν την πραγματοποίηση ενός ονείρου: αυτού της ισότιμης ένταξης στην κοινωνία.

Ράντου: Αιγάλεω city, Χαϊδάρι... Παπακωνσταντίνου: «Επειδή φορούσα μίνι, ήμουν φτηνιάρα, ελαφριά»

Στην εκπομπή παρουσιάζονται ιστορίες γλυκόπικρες. Ιστορίες κοινωνικού στίγματος και αποκλεισμού, αναμονής, ονείρων που μένουν σε εκκρεμότητα, αλλά και ιστορίες ελπίδας, δικαίωσης και αποδοχής. Ιστορίες ιθαγένειας μιας χώρας που κέρδισε με αγώνες την ελευθερία και την ανεξαρτησία της.

Aπόκτηση ιθαγένειας με... Αλίκη Βουγιουκλάκη

Στην εκπομπή παρουσιάζονται (με αλφαβητική σειρά) οι: Μανώλης Αφολαγιάν, MC Yinka, Μιχάλης Αφολαγιάν, Μάριος Βρουσάι, Χριστίνε Ζβίκι, Ανδρονίκη Κίφτη, Netmi Kumarasinghe, Μπιόρνι Λέκα, Μαχμούντ Μούσα, Ervin Xheka, Δημήτρης Χριστόπουλος.

Στάκαμαν: Ταινία και παιχνίδι. Πώς παιζόταν και πώς το δημαρχείο Καλαμπάκας πήγε στην Καστοριά

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος

Υπεύθυνη έρευνας: Ηλιάνα Δανέζη

Έρευνα: Τίνα Παππά

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη

Κινηματογράφηση: GAP Filming Τeam

Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς

Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου