«Bridgerton»: Έσπασε τα κοντέρ τηλεθέασης στο Netflix (pic)

Η πρώτη σειρά της Σόντα Ράιμς για το Netflix, «Bridgerton», παρά το σούσουρο με την αμφιλεγόμενη σκηνή βιασμού άνδρα, έφτασε στην κορυφή του Top 10 σε 76 χώρες.

«Bridgerton»: Έσπασε τα κοντέρ τηλεθέασης στο Netflix (pic)

Η πρώτη σειρά της Σόντα Ράιμς για το Netflix, «Bridgerton», αποδείχτηκε τεράστια επιτυχία για την διαδικτυακή πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το Netflix η σειρά θα φτάσει τα 63 εκατομμύρια νοικοκυριά μέσα σε 28 μέρες από την Χριστουγεννιάτικη πρεμιέρα του και αυτό σημαίνει πως θα κάνει το πέμπτο μεγαλύτερο άνοιγμα για original σειρά του καναλιού. Επίσης μέσα σε λίγες μέρες η σειρά κατάφερε να φτάσει στο νούμερο 1 στο Top 10 του Netflix σε 76 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Η ιστορία, βασισμένη στα μυθιστορήματα της Αντιβασιλείας της Τζούλια Κουίν, Αμερικανίδας best selling συγγραφέως που πολύ αγάπησε την Τζέιν Οστεν και την Τζορτζέτ Χέιερ, εκτυλίσσεται το 1813, στο Λονδίνο και το Μπαθ της αριστοκρατίας. Εκεί ζει η «καλή» οικογένεια Μπρίτζερτον, ο πατέρας έχει φύγει από τη ζωή και η μητέρα, με τη βοήθεια των γιων της, προσπαθεί ν' αποκαταστήσει την πρωτότοκη κόρη της, Ντάφνι, που ντεμπουτάρει και πρέπει ν' αποκατασταθεί για να πάρουν σειρά κι οι υπόλοιπες κόρες. Εκεί ζει και η νεόπλουτη (ή νεόπτωχη, τελικά;) οικογένεια Φέδερινγκτον, επίσης με τρεις κόρες και μία ανιψιά που ντεμπουτάρουν κι αναζητούν γαμπρό.

Επίσης το Netflix ανακοίνωσε πως ο Δεκέμβριος του 2020 και η εβδομάδα από 25-31/12 ήταν η μεγαλύτερη στα χρονικά του καναλιού τόσο για τον συγκεκριμένο μήνα όσο και για την περίοδο των γιορτών, μετρώντας τις συνολικές ώρες και τον μέσο όρο τηλεθέασης ανά συνδρομητή.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως το Netflix δεν μετρά την τηλεθέαση όπως κάνουν τα υπόλοιπα συμβατικά κανάλια, με τον αριθμό αυτόν να βασίζεται στο πόσοι από τους συνδρομητές του έχουν δει τουλάχιστον 2 λεπτά από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τέλος το Netflix αποκάλυψε και την τηλεθέαση του spin-off του «Adventures of Sharkboy and Lavagirl» με τίτλο «We Can Be Heroes», σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, το οποίο έκανε κι αυτό την πρεμιέρα του τα Χριστούγεννα, και έφτασε τα 44 εκατομμύρια νοικοκυριά με το σίκουελ να ετοιμάζεται ήδη.

Δείτε παρακάτω την λίστα με τις μεγαλύτερες σε θεαματικότητα original σειρές και ταινίες του Netflix.

1. The Witcher Season 1 – 76 εκατομμύρια
2. La Casa de Papel Season 4 – 65 εκατομμύρια
3. Tiger King – 64 εκατομμύρια
4. Bridgerton Season 1 – 63 εκατομμύρια
5. The Queen’s Gambit – 62 εκατομμύρια
6. You Season 2 – 54 εκατομμύρια
7. Too Hot to Handle – 51 εκατομμύρια
8. Ratched Season 1 – 48 εκατομμύρια
9. The Umbrella Academy Season 2 – 43 εκατομμύρια
10. Never Have I Ever – 40 εκατομμύρια
11. Space Force – 40 εκατομμύρια
12. Lucifer Season 5 – 38 εκατομμύρια
13. Floor is Lava – 37 εκατομμύρια
14. Raising Dion Season 1 – 32 εκατομμύρια
15. Love is Blind – 30 εκατομμύρια
16. Ozark Season 3 – 29 εκατομμύρια
17. The Crown Season 3 – 21 εκατομμύρια

Πηγή: flix.gr