Ψηφιακή μετάβαση στη Θράκη

Στις 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφιακή μετάβαση DIGEA και ΕΡΤ σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Σουφλί και Κομοτηνή.

Ψηφιακή μετάβαση στη Θράκη

Tην Παρασκευή 15/01/2021, θα πραγματοποιηθεί από κοινού και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία και αφορά τις περιοχές: Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Σουφλί, τμήμα Κομοτηνής.

Όσοι κάτοικοι λαμβάνετε ψηφιακό σήμα από αυτά τα κέντρα θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, καθώς το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τον δέκτη σας στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Για την πραγματοποίηση του συντονισμού χρειάζεται να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:
1. Να μεταβείτε στο μενού του δέκτη σας
2. Να επιλέξετε «Εγκατάσταση» αν διαθέτετε αποκωδικοποιητή ή «Ρυθμίσεις» αν διαθέτετε τηλεόραση (ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και διαφορετικές διατυπώσεις ανάλογα τον δέκτη).
3α. Να πραγματοποιήσετε αυτόματο συντονισμό, όπου ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα
3β. Είτε να πραγματοποιήσετε χειροκίνητο συντονισμό, όπου αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας
4. Στο τέλος της αναζήτησης πατάτε ΟΚ/ ΝΑΙ
5. Επιλέγετε έξοδο (exit) ώστε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.