Δημοσθένης Τζουμάνης: Ο... μπασκετικός γύπας του GNTM! (pics, vid)

Ο Δημοσθένης Τζουμάνης, ο «γύπας» του GNTM, μιλάει αποκλειστικά στο «ΦΩΣ» για την μπασκετική διαδρομή του, τη συμμετοχή του στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μόδας και τα όνειρά του

Δημοσθένης Τζουμάνης: Ο... μπασκετικός γύπας του GNTM! (pics, vid)

Ο Δημοσθένης Τζουμάνης έγινε γνωστός από την ατάκα του, «γύπινγκ», στο φετινό «Greece’s Next Top Model». Προχώρησε αρκετά στο παιχνίδι και κέρδισε το κοινό με τον χαρακτήρα και την ευθύτητά του. Αληθινός, δεν προσποιήθηκε σε καμία στιγμή και όπως εκμυστηρεύεται κι ο ίδιος «απλά είμαι ένα παιδί της διπλανής πόρτας, που κυνηγά το όνειρό του και θέλει να πετύχει». Με την έξοδό του από το παιχνίδι κυκλοφόρησε τραγούδι με τη Ρασέλ, ενώ η άλλη του μεγάλη αγάπη είναι το μπάσκετ και ο ιστορικός Πανελλήνιος! Ο πολύς κόσμος μπορεί να μην το ξέρει, αλλά είχε διαδρομή και στα παρκέ, με πορεία στις μικρότερες κατηγορίες του αθλήματος!

Ο 30χρονος Δημοσθένης άνοιξε την καρδιά του στο «ΦΩΣ» και μίλησε για το μπάσκετ, το τραγούδι και τα όνειρά του!

Οι περισσότεροι δεν το ξέρουν, αλλά έπαιζες μπάσκετ. Και μάλιστα είσαι παιδί του Πανελληνίου, βιώνοντας τα δύσκολα χρόνια του ιστορικού συλλόγου. Πες μας για την μπασκετική διαδρομή σου.

Η μπασκετική καριέρα μου ξεκινάει χρόνια πριν, στις ακαδημίες και στα αγωνιστικά τμήματα του Πανελληνίου, παιδικοεφηβικά, μεταγραφή στον Έσπερο Καλλιθέας, όπου πέρασα πολύ όμορφες στιγμές και γνώρισα υπέροχους ανθρώπους που ακόμα έχω στη ζωή μου, τελευταία χρονιά εφηβικό μεταγραφή στον Αετό Αγίου Παντελεήμονα και έπειτα στη Βάρη, μια ομάδα που επίσης έχω μέσα στην καρδιά μου. Μετά στον Άλιμο, στον Διαγόρα Ρόδου παράλληλα με τον στρατό και μετά από χρόνια περιήγησης κυρίως στα τοπικά πρωταθλήματα είπα να αρχίσω να κλείνω σιγά σιγά την καριέρα μου, πού αλλού εκτός από την ομάδα της καρδιάς μου. Τον Πανελλήνιο! Με ένα πέρασμα και από τον Κούρο Αναβύσσου.

Φέτος δεν ήσουν κάπου; Το είχες πάρει απόφαση να αφοσιωθείς στο «GNTM»; Είναι άλλωστε πλέον και δύσκολα τα πράγματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Με το που τέλειωσε η μπασκετική χρονιά, έτσι όπως τέλειωσε λόγω κορονοϊού, δεν πρόλαβα καν να συζητήσω με κάποια ομάδα, καθώς το «GΝΤΜ» πάνω-κάτω από Ιούνιο είχε ήδη ξεκινήσει!

Πώς σου ήρθε να πας στο «GNTM»; Το σκεφτόσουν καιρό ή μια μέρα σού ήρθε στο μυαλό;

Θα σου πω την αλήθεια. Εκεί που καθόμουν με την τότε κοπέλα μου, Κατερίνα, βλέπω τη διαφήμιση και είπα πάνω στην τρέλα να δηλώσω. Τόσο απλά!

Το μετάνιωσες ή νιώθεις ότι καλά έκανες που πήγες; Έγινες πια και γνωστός!

Δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός μου να γίνω διάσημος. Δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή που δήλωσα, ήταν μια διαδικασία στην οποία μπήκα και κάθε μέρα ξεπερνούσα τα όριά μου και μου άρεσε πολύ. Εκτός από τη διασημότητα, που μου είναι αδιάφορη, μου άνοιξε πολλές πόρτες για να πραγματοποιήσω κάποια από τα όνειρά μου.

Η περίφημη ατάκα… «γύπινγκ» ήταν προσχεδιασμένη για να κάνεις αίσθηση από νωρίς ή ήταν αυθόρμητη;

Έχω μια συνήθεια που μου αρέσει πολύ και αυτή είναι το φλερτ! Και επειδή το «γύπινγκ» χάριν αστεϊσμού είναι της μόδας, είπα να το ντύσω με αυτή τη λέξη!

Δεν κατόρθωσες να φτάσεις μέχρι τον τελικό. Πιστεύεις πως μπορούσες να φτάσεις μέχρι τέλους; Τι κρατάς από όλη αυτή την εμπειρία;

Νομίζω πως η πορεία μου στο παιχνίδι ήταν αξιοσημείωτη και η αποχώρησή μου ήρθε στο πικ μου. Όλα τα όμορφα για να παραμείνουν όμορφα πρέπει να έχουν την κατάλληλη στιγμή το τέλος τους, οπότε νιώθω ότι η αποχώρησή μου ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή.

Έβγαλες και τραγούδι («Παραμύθια») με τη Ρασέλ που ήταν επίσης στο «GNTM». Σαρώνει μάλιστα στο youtube! Σκοπεύεις να ασχοληθείς με αυτό;

Εκτός από το μπάσκετ, άλλη μια καψούρα μου είναι η ραπ. Με αυτή μεγάλωσα και πιο μικρός γενικά έγραφα στίχους και έχωνα. Μετά από χρόνια μού ξαναβγήκε μέσα στο παιχνίδι, οπότε απλά έδειξα ακόμα μία πτυχή μου. Έτυχε να κάνω και πολλή παρέα με τη Ρασέλ μέσα στο παιχνίδι και να μοιραζόμαστε γενικά τις ιδέες μας. Έτσι πάνω σε μια στιγμή που είχαμε πολλά απανωτά ρεπό κάτι είχα έτοιμο εγώ, ήρθε και η Ρασέλ και έγραψε ένα ρεφρέν και εγένετο το «Παραμύθια». Το όνειρό μου είναι να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτόν τον χώρο!

Μπάσκετ θα ξαναπαίξεις;

Μπάσκετ θα παίξω και θα παίζω μέχρι να μην μπορώ να πάρω τα πόδια μου, είτε είναι σε κάποια τοπική κατηγορία είτε σε ανεξάρτητο πρωτάθλημα. Το μπάσκετ για μένα είναι η ψυχοθεραπεία μου και για αυτό θα προσπαθώ όσο μπορώ να το έχω πάντα μέσα στη ζωή μου!

Οι φίλοι του Πανελληνίου σε αποκαλούσαν… Καμπάτσο της Κυψέλης! Καμπάτσο ή… Γύπας τελικά;

(Γελάει) Άκρως τιμητικό! Μου αρέσει ο παραλληλισμός, μου αρέσει και ο συγκεκριμένος παίκτης, ο οποίος είναι ψυχάρα και έφτασε σε σημείο να παίξει πλέον και στο NBA, οπότε το… αγοράζω. Καμπάτσο εντός παρκέ και Γύπας για τα καλλιτεχνικά δρώμενα!

Ποια τα όνειρά σου από δω και πέρα;

Κοίτα, εκτός από τα κλασικά περί του ότι θέλω οικογένεια, παιδάκια και λοιπά, τα όνειρά μου από εδώ και πέρα είναι να μπορέσω να είμαι δημιουργικός σε ό,τι κάνω κυρίως στη μουσική μου και μέσα από αυτή, εξιστορώντας γεγονότα στον κόσμο που ακούει τα τραγούδια μου, να μπορεί να το ζήσει μαζί μου και να το απολαμβάνει!