Nova: Πήρε Primera Division, Bundesliga - Τι έγινε με Champions, Europa και Conference League

Τα «χτυπήματα» της Nova και η μεγάλη μάχη της Forthnet με την Cosmote για Champions League, Europa League και του νεοσύστατου Conference League.

Nova: Πήρε Primera Division, Bundesliga - Τι έγινε με Champions, Europa και Conference League

Τα «χτυπήματα» διαδέχονται το ένα το άλλο για τη Forthnet. Είναι σαφές ότι με την αλλαγή ιδιοκτησίας άλλαξαν και οι προθέσεις. Έτσι η Forthnet δείχνει να διεκδικεί τα πάντα σε αθλητικό επίπεδο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το digitalinfo.gr, η Nova έκλεισε για την τριετία 2021-24 τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Primera Division και της Bundesliga. Παράλληλα συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League, του Europα League και του νεοσύστατου Conference League.

Τη Δευτέρα έληξε η ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών για το UEFA Champions League, το UEFA Europa League και το Europa Conference League. Προσφορές κατέθεσαν τόσο η Cosmote TV όσο και η Forthnet, υπό τη νέα ιδιοκτησία του United Group. Λεπτομέρειες και πιθανόν η τελική επιλογή αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα στο επόμενο δεκαήμερo.

Στην Cosmote TV το Champions και Europa League - Kαι στο Mega το ματς της Τετάρτης (17/12);

Η Nova έχει ήδη πάρει εδώ και μια διετία τα δικαιώματα της Serie A, μεταδίδει και τη γαλλική Ligue με την Cosmote TV να διατηρεί την αγγλική Premier League με το τρέχον συμβόλαιο.

Ο ΟΤΕ βρίσκεται σε διαδικασία μετασχηματισμού και βιώνει την επίδραση της πανδημίας που, σύμφωνα με τον Μιχάλη Τσαμάζ, Πρόεδρο και CEO του Ομίλου, υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ για το 2020 λόγω lockdown, αναστολής δραστηριότητας επιχειρήσεων, απώλειας εσόδων από roaming – τουρισμό κλπ. Ο μεγαλύτερος όμιλος τηλεπικοινωνιακός-τεχνολογικός όμιλος της χώρας κινήθηκε ανταγωνιστικά για να διατηρήσει στο χαρτοφυλάκιό του τη “ναυαρχίδα” του αθλητικού περιεχομένου στην Ελλάδα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η αύξηση της συνδρομητικής της βάσης τα τελευταία χρόνια από όταν απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων Champions & UEFA League.

Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία), ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών τηλεόρασης της COSMOTE TV ήταν 563 χιλιάδες.

Η NOVA πέτυχε πλέον όλο το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για τη σεζόν 2020-2021 να μεταδίδεται αποκλειστικά στα κανάλια Novasports, όταν πριν την εξαγορά της διέθετε δικαιώματα για επτά ΠΑΕ. Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου η συνδρομητική βάση pay tv της Nova έκλεισε στους 456 χιλιάδες, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.