Το Mosul έρχεται σύντομα στο Netflix από τους σκηνοθέτες του Avengers: Endgame (vid)

Έρχεται στο Netflix η νέα καταιγιστική πολεμική ταινία «Mosul» - Το ανέλαβε το σκηνοθετικό δίδυμο των Avengers: Infinity War και Avengers: Endgame.

Το Mosul έρχεται σύντομα στο Netflix από τους σκηνοθέτες του Avengers: Endgame (vid)

Τις διεθνείς συμπαραγωγές του Netflix θέλουν να ενισχύσουν το σκηνοθετικό δίδυμο των Avengers: Infinity War και Avengers: Endgame, δίνοντας κιόλας βήμα σε πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες να αναδειχθούν. Το "Mosul" που έρχεται στο Netflix δεν έχει ούτε έναν μεγάλο αστέρα να τη κουβαλήσει, ούτε και μιλάει αγγλικά, καθώς είναι εξ' ολοκλήρου αραβόφωνη.

Το μεγάλο στοίχημα των Joe και Anthony Russo, οι οποίοι εδώ αναλαμβάνουν χρέη εκτελεστικών παραγωγών, όπως έκαναν και στο "Extraction", μοιάζει ένα εκρηκτικό μείγμα πολεμικού δράματος και καταιγιστικής μιλιταριστικής δράσης στα πρότυπα του Black Hawk Down, όπως θα δείτε και εσείς στο νέο trailer που δόθηκε στη δημοσιότητα παρακάτω.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Adam Bessa από το Extraction, υποδυόμενος έναν νεαρό αστυνομικό που συστρατεύεται με τη SWAT μετά από μια επιχείρηση διάσωσής του, ενώ ο Suhail Dabbach (The Hurt Locker, Whiskey Tango Foxtrot) υποδύεται τον ηγέτη της ομάδας κρούσης, Jasem.

Η πλοκή του πολεμικού φιλμ εξιστορεί τη δράση της ελίτ ιρακινής ομάδας κρούσης SWAT, ονόματι Niveneh, που μάχεται ενάντια στον ISIS με σκοπό να πάρουν πίσω τον έλεγχο της πόλης τους. Βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα που δημοσιεύθηκαν το 2017 στο άρθρο του New York Times με τίτλο "The Desperate Battle to Destroy ISIS".

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο ανέλαβε ο πρωτάρης Matthew Michael Carnahan, ο οποίος στο παρελθόν έγραψε τα World War Z με τον Brad Pitt και το 21 Bridges με τον Chadwick Boseman.

Τα αδέρφια που εκτόξευσαν τη καριέρα τους με τη Marvel διατηρούν μια εξαιρετική σχέση με το Netflix και αναπτύσσουν επίσης το Extraction 2, το κατασκοπικό θρίλερ The Gray Man, αλλά και την anime σειρά του Magic The Gathering.

Το Mosul θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Νοεμβρίου αποκλειστικά μέσα από τη "συχνότητα" του Netflix.

Πηγή: unboxholics