COSMOTE vs NOVA: Η μάχη αρχίζει - Ποιος θα πάρει Champions League, Europa League

Το... παζάρι για τα τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την τριετία 2021-2024 αρχίζει - COSMOTE και NOVA είναι πλέον σε θέσεις μάχης για Champions League και Europa League.

COSMOTE vs NOVA: Η μάχη αρχίζει - Ποιος θα πάρει Champions League, Europa League

Από τη μια η COSMOTE TV που έχει τα δικαιώματα για Champions League και Europa League την τελευταία τριετία. Και από την άλλη η NOVA, δηλαδή η Forthnet, η οποία μετά την εξαγορά της από τη United Group (BC Partners) θέλει να τα αποκτήσει. Μια μονομαχία πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Το... παζάρι επισήμως δεν έχει ξεκινήσει κάτι που θα συμβεί σύντομα. Παρασκηνιακά όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι στο φόρτε του. Σε όλο τον κόσμο, οι διαπραγματεύσεις των ενδιαφερόμενων με την TEAM Marketing AG έχουν ξεκινήσει. Η ελβετική εταιρεία είναι αυτή που θα μαζέψει τις προσφορές για να πουλήσει τα δικαιώματα των αγώνων του Champions League και του Europa League για λογαριασμό της UEFA.

Η μονομαχία

Στην Ελλάδα είναι μια υπόθεση που αφορά COSMOTE TV (Όμιλος OTE) και NOVA (Forthnet) και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο «καίγονται» περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Άλλωστε πλέον, λόγω κορονοϊού, το προϊόν είναι τηλεοπτικό και μόνο και όποιος το εξασφαλίσει θεωρείται ότι θα κάνει... χρυσές δουλειές.

Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν σύντομα και φυσικά τα εκατομμύρια θα είναι πολλά. Τα δημοσιεύματα για την προηγούμενη τριετία ανέφεραν ότι η COSMOTE TV έδωσε περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ. Άγνωστο είναι αν σε καιρό πανδημίας, οι συζητήσεις θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα. Πάντως η διαφορά μεταξύ των δύο πλατφόρμων ξεπερνά τους 100 χιλιάδες συνδρομητές και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις δύο διοργανώσεις. Η COSMΟTE έχει 563 χιλιάδες συνδρομητές σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία και η NOVA, 456 χιλιάδες συνδρομητές.