Ταινίες στην τηλεόραση (1/8): Η πρόταση, King Kong, 21 Jump Street

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση απόψε (1/8).

Ταινίες στην τηλεόραση (1/8): Η πρόταση, King Kong, 21 Jump Street

Στις 21:00 το Star θα δείξει την ταινία «King Kong». Στη δεκαετία του ’30, ο Καρλ Ντάνχαμ, ματαιόδοξος σκηνοθέτης, καταφθάνει με το συνεργείο του στο απομονωμένο Νησί της Νεκροκεφαλής, κοντά στη Σουμάτρα. Μαζί του είναι η Αν Ντάροου, πρωταγωνίστρια της ταινίας που ετοιμάζει ο Καρλ και ο Τζακ Ντρίσκολ, νεαρός σεναριογράφος και κρυφά ερωτευμένος με την Αν. Η απαγωγή της Αν από τους ιθαγενείς του νησιού επιβεβαιώνουν τις φήμες που είχαν φτάσει στ’ αυτιά του Καρλ και του Τζακ. Ο Κινγκ Κονγκ, ένας γορίλας γιγαντιαίων διαστάσεων, ζει μαζί με άλλα προϊστορικά ζώα, που κατάφεραν να επιβιώσουν, αιώνες τώρα, στα βάθη της αχανούς, τροπικής ζούγκλας του νησιού.

Στις 21:45 ο Alpha θα προβάλει την ταινία «Η πρόταση». Όταν η Μάργκαρετ Τέιτ, ακριβοπληρωμένο στέλεχος σε εκδοτικό οίκο, κινδυνεύει να χάσει την άδεια παραμονής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να "επαναπατριστεί" στον Καναδά, αποφασίζει μέσα στην απόγνωσή της να δηλώσει αρραβωνιασμένη με τον Άντριου, τον ανυποψίαστο βοηθό της, τον οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά για χρόνια. Ο Άντριου δέχεται να συμμετάσχει στην απάτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα επισκεφθούν το πατρικό του στην Αλάσκα, αφού η Μάργκαρετ θα πρέπει να γνωρίσει τα ιδιότροπα «πεθερικά» της. Σαν να μην της έφταναν λοιπόν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει, τα νέα –ξεκαρδιστικά- εμπόδια που θα προκύψουν, θα βγάλουν τη Μάργκαρετ όχι μόνο έξω από τα νερά της, αλλά και εκτός εαυτού.

Ένα τέταρτο μετά το Open TV θα δείξει την ταινία «21 Jump Street». Συνδυασμός αστυνομικής περιπέτειας (βασισμένης στην τηλεοπτική σειρά που έκανε σταρ τον Τζόνι Ντεπ) κι ενήλικης κωμωδίας, ο οποίος πυροβολεί ό,τι κινηματογραφικό κλισέ κινείται - και τις περισσότερες φορές βρίσκει στόχο. Ο αδυνατισμένος και πρόσφατα υποψήφιος για Όσκαρ Τζόνα Χιλ έχει ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, ενώ η έκπληξη είναι ο μέχρι πρότινος ξύλινος Τσάνινγκ Τέιτουμ, ο οποίος εκπλήσσει ευχάριστα με την clean cut κωμική παρουσία του.