Σάββατο 2/3: οι νέες παραστάσεις

Δείτε τις θεατρικές πρεμιέρες της ημέρας.

Σάββατο 2/3: οι νέες παραστάσεις

Σάββατο 2 Μαρτίου με πολλές νέες επιλογές και θεατρικές πρεμιέρες. Δείτε αναλυτικά τις παραστάσεις που ανοίγουν την αυλαία τους στο κοινό:

Folie à deux, της Ζωρζίνας Τζουμάκας

ΘΕΑΤΡΟ ΣΦΕΝΔΟΝΗ
Η παράσταση Folie à deux, βασισμένη στην αληθινή ιστορία των αδελφών Παπέν, ανεβαίνει στο θέατρο Σφενδόνη σε σκηνοθεσία και απόδοση Πηνελόπης Μωρούτ. Η Κριστίν και η Λεά Παπέν, ύστερα από επτά συναπτά έτη στην υπηρεσία της οικογένειας Λανσελέν, κατακρεούργησαν τις κυρίες του σπιτιού. Παίζουν: Σαμπρίνα Μπροντέσκου, Δήμητρα Σπανούλη

Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού, του Θανάση Τριαρίδη

ΑΒΑΤΟΝ
Η ομάδα ex.anima παρουσιάζει στο θέατρο Άβατον το «Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού» σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσομπανάκου. Το κείμενο του Θανάση Τριαρίδη γράφτηκε το 2016 και βασίζεται στην ιστορία του Λεοπόλδου του Β’, Βασιλιά του Βελγίου και εκούσια «ιδιοκτήτη» του Κονγκό για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Παίζουν: Μαίρη Ξένου.

Έως την ψυχή τα πράγματα του κόσμου, των Κώστα Καρυωτάκη και Ναπολέοντα Λαπαθιώτη

ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ
Η παράσταση Έως την ψυχή τα πράγματα του κόσμου παρουσιάζεται στο Αετοπούλειο. Μανώλης Γιούργος συλλέγει και παρουσιάζει σε ενιαία παράσταση πεζά κείμενα δύο αυτόχειρων ποιητών, του Κώστα Καρυωτάκη και του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, με αφορμή την αξιοσημείωτη επετειακή συνάντησή τους: ο Καρυωτάκης αυτοκτόνησε πριν ενενήντα χρόνια, ενώ ο Λαπαθιώτης γεννήθηκε πριν εκατόν τριάντα. Παίζουν: Μανώλης Γιούργος, Εριφίλη Σαββίδου.

Stories of Margo, της Margo Nancyfor

ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Μία ξεχωριστή, ιδιαίτερη μουσική θεατρική performance, με τίτλο «Stories of Margo», πρόκειται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τη συνθέτη-πιανίστρια και ερμηνεύτρια Margo Nancy for (Μαργαρίτα Χατζηνάσιου) στην Αγγλικανική Εκκλησία.

Το αιώνιο, Βλαντίμιρ, σας αρέσει;, του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι

ΟΙΚΙΑ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ
Το έργο Το αιώνιο, Βλαντίμιρ, σας αρέσει;, μια περφόρμανς για τον Μαγιακόφσκι, παρουσιάζεται στην Οικία Κατακουζηνού σε δραματουργική επεξεργασία ντοκουμέντων και σκηνοθεσία Ευανθίας Κουρμούλη. Η ποίησή του που εμπνέει και εμπνέεται από την επανάσταση, αντικρίζεται στον έρωτα, πριν συντριβεί από την πραγματικότητα. Επιδραστική προσωπικότητα, δραστικό το ποιητικό του παράδειγμα, εξακολουθεί να μας αφορά σήμερα. Βασισμένο σε πηγές, βιβλία, ντοκουμέντα, επιστολές και ποιήματα. Παίζουν: Πάνος Τζίνος, Δήμητρα Χριστογιαννοπούλου.