Ορφάνεψε ο Αστερίξ: Πέθανε και ο Ουντερζό (pic)

Σε ηλικία 92 ετών πέθανε ο Αλμπέρ Ουντερζό, ο σκιτσογράφος του «Αστερίξ».

Ορφάνεψε ο Αστερίξ: Πέθανε και ο Ουντερζό (pic)

Ο Αλμπέρ Ουντερζό πέθανε στον ύπνο του από καρδιακή προσβολή και ο θάνατός του δεν σχετίζεται με την πανδημία του κορονοϊού.

Τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και «αισθανόταν πολύ κουρασμένος», είπαν συγγενείς τους.

Ο Ουντερζό είχε γεννηθεί το 1927. Με τον Ρενέ Γκοσινί, που είχε γεννηθεί το 1926, δημιούργησαν το κόμικ «Αστερίξ» με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Ο Ουντερζό διάβαζε κόμικ από παιδί και είχε επηρεαστεί από τους ήρωες του Γουόλτ Ντίσνεϊ. Το όνειρό του να εργαστεί στο χώρο του κόμικ το υλοποίησε μεταπολεμικά, συνεργαζόμενος με εφημερίδες και περιοδικά.

Τότε γνωρίστηκε με τον Γκοσινί και από τη συνεργασία τους γεννήθηκε το 1959 ο «Αστερίξ». Ο ήρωας Γαλάτης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις σελίδες του περιοδικού Pilote.

Το όνομά του το πήρε από τον «astérisque», τον «αστερίσκο». Η επιτυχία δεν ήρθε με την πρώτη... Σταδιακά όμως έγινε το κόμικ έγινε μπεστ σελερ.

Το 1977 πέθανε ο Γκοσινί σε ηλικία μόλις 51 χρονών και ο Ουντερζό συνέχισε μόνος του την προσπάθεια. Το τελευταίο άλμπουμ του Αστερίξ κυκλοφόρησε το 2009.

Από τους δυο ήρωες του κόμικ, τον Άστερίξ και τον Οβελίξ, ο Ουντερζό αγαπούσε περισσότερο τον Οβελίξ, όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του.