Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (14/8)

Μουσική, θέατρο, εκθέσεις και συναυλίες σε όλη τη χώρα παραμονή του Δεκαπενταύγουστου!

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (14/8)

- Συνεχίζεται η μεγάλη έκθεση-αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Βολανάκη, την οποία διοργανώνει το Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Υδρας. Ο πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίας μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση του έργου του. Εως 31/10, Μουσείο Υδρας.

- Ο Μίλτος Πασχαλίδης εμφανίζεται στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» της Πρέβεζας, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας του. Στις 10 μ.μ.

- Το Μικροσκοπικό Θέατρο παρουσιάζει τη χορευτική παράσταση «Αντίο κορίτσι», που βασίζεται στα παραδοσιακά τραγούδια του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, στο Ανοιχτό Θέατρο Ανδρου. Στις 9 μ.μ.

- Η Ρίτα Αντωνοπούλου τραγουδάει στον Αρχαιολογικό Χώρο Πλευρώνας, στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την πανσέληνο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας. Στις 9 μ.μ.

- Ξεκινούν οι έξτρα παραστάσεις του Καραγκιόζη, διά χειρός Αθω Δανέλλη, στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Απόψε παρουσιάζεται το έργο «Ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι». Στις 9 μ.μ., δωρεάν με ηλεκτρονική προεγγραφή.

- Συνεχίζεται η έκθεση με έργα του Γιάννη Τσαρούχη από τη συλλογή του Δημήτρη Τσίτουρα στην Ανδρο στο Ιδρυμα Κυδωνιέως, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Κατερίνας Σχινά. Στην Ανδρο, από τις 10.30 π.μ.

- Η καλοκαιρινή περιοδεία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου περνάει από το Αίγιο και το υπαίθριο Θέατρο «Γεώργιος Παππάς». Στις 9.30 μ.μ.

πηγή: kathimerini.gr