«Αντηχήσεις» στην Αρχαία Ολυμπία

Η έκθεση «Αντηχήσεις» με εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ηλεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπιας.

«Αντηχήσεις» στην Αρχαία Ολυμπία

Η έκθεση «Αντηχήσεις» αποτελεί συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και των εικαστικών Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, ζωγράφου, Επίκουρου καθηγητή Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της ζωγράφου Εβίτας Δουφεξή-Κανέλλου, οι οποίοι πήραν την πρωτοβουλία, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Οκτώ καταξιωμένοι εικαστικοί καλλιτέχνες, οι επτά από τους οποίους έχουν καταγωγή από την Ηλεία, που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή και σημαντικές αναφορές στην ιστορία του τόπου, συμμετέχουν στην έκθεση, που δημιουργεί μια εύρυθμη συνομιλία ανάμεσα στις δικές τους σύγχρονες εικαστικές προτάσεις και στα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας. Η έκθεση συμβάλλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορικότητας της περιοχής, καθώς το αρχαίο πνεύμα συμπορεύεται και συναντιέται με την σύγχρονη τέχνη.

Συγκεκριμένα στην έκθεση λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες:

Γιάννης Αδαμάκος ζωγράφος, Κώστας Βαρώτσος γλύπτης, Εβίτα Δουφεξή-Κανέλλου ζωγράφος, Νίκος Κασκούρας ζωγράφος & γλύπτης, Αγγέλικα Κοροβέση γλύπτρια, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος ζωγράφος, Μαρίτσα Τραυλού γλύπτρια & κεραμίστρια, Νίκος Τουμαζάτος ζωγράφος


Με σεβασμό και συγκίνηση, οι καλλιτέχνες έσκυψαν και εμπνεύσθηκαν τα έργα που παρουσιάζουν από την ένδοξη τοπική ιστορία. Σχηματικές απεικονίσεις από τους Κενταύρους, τις ζωομορφικές αναπαραστάσεις λεόντων, φυτικά μοτίβα, αφαιρετικά γεωμετρικά σχήματα και χρηστικά αντικείμενα στην εξέλιξή τους, γίνονται η συνέχεια της ιστορίας του γενέθλιου τόπου που τιμάται διαχρονικά. Αυτή η έκθεση είναι επιπλέον και φόρος τιμής στην πλούσια καλλιτεχνική παρακαταθήκη του νομού Ηλείας.

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:
Από: 26/4 Έως 31/7

Εγκαίνια: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στις 19:00

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 08:00-20:00

Τοποθεσία:
Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας, Αρχαία Ολυμπία

Eισιτήρια:
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ: 26240 22742 | ancientolympiamuseum.com