Kappatos Rooms 2021: Η ετήσια έκθεση σύγχρονης τέχνης επιστρέφει!

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Πάνθεον, διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει την ετήσια Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης “ROOMS2021” στο χώρο της στο Μοναστηράκι.

Kappatos Rooms 2021: Η ετήσια έκθεση σύγχρονης τέχνης επιστρέφει!

Σε μια από τις πλέον δημοφιλείς και ιστορικές Εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης που ξεκίνησε πριν 23 χρόνια, 6 Επιμελητές Εκθέσεων, Ιστορικοί & Θεωρητικοί της Τέχνης, επιλέγουν από έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη και τους παρουσιάζουν στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος.

Συμμετέχουν 7 καλλιτέχνες με εικαστικές, ηχητικές, φωτογραφικές εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, γλυπτά, projects. Οι καλλιτέχνες παρουσιάζονται σε ξεχωριστά δωμάτια της γκαλερί και το περιβάλλον του δωματίου μεταμορφώνεται σε ένα προσωπικό χώρο του καλλιτέχνη. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να αναδειχθούν και να καταγραφούν οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον εικαστικό χώρο και να δημιουργηθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος.

Σήμερα στην Έκθεση ROOMS 2021, έχουμε ξανά την ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε τη σκέψη και το δημιουργικό έργο των καλλιτεχνών και θεωρητικών τέχνης, να προβάλλουμε το σημαντικό και ουσιώδες και να διευρύνουμε τα όρια της εμβέλειας και υποδοχής της Σύγχρονης Τέχνης.

Η πρώτη παρουσίαση της Έκθεσης 4ROOMS έγινε το 1999, στον χώρο της γκαλερί στην οδό Αγίας Ειρήνης, όπου τα 4 δωμάτια της γκαλερί καθόρισαν και τον αριθμό των συμμετοχών. Στη συνέχεια, λόγω του ενδιαφέροντος για περισσότερες συμμετοχές, αναζητήθηκε χώρος για να παρουσιαστεί ένας μεγαλύτερος αριθμός προτάσεων. Η επιλογή ενός ξενοδοχείου για τη παρουσίαση αυτής της έκθεσης, ταυτόχρονα με το ζητούμενο για περισσότερες συμμετοχές, ήταν συνάρτηση της επιλογής για αυτόνομες παρουσιάσεις καλλιτεχνών στον ίδιο χώρο αλλά και της ανάγκης το σύγχρονο έργο τέχνης να διεκδικήσει και να καταλάβει τον δικό του προσωπικό, ιδιωτικό και ταυτόχρονα δημόσιο χώρο, σε πλήρη αντιστοιχία και αρμονία με τον χαρακτήρα και το νόημα του σήμερα.

Σε όλη την διάρκεια αυτών των εκθέσεων, αυτή η προσπάθεια έχει δείξει και την αντοχή της αλλά και την αναγκαιότητα και χρησιμότητά της ως ένας τόπος συνάντησης και επικοινωνίας, μια πλατφόρμα διαλόγου και ανάδειξης προβληματισμών. Ένας χώρος δικός μας, έρευνας και στοχασμού, ένας χώρος όπου η ελεύθερη δημιουργική σκέψη βρίσκει έδαφος να υπάρξει από κοινού, να παράγει δημόσιο λόγο και να προσεγγίζει ένα ευρύ κοινό πολιτών που αναζητά την επαφή με την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία.

ROOMS2021

Επιμελητές: Σοφία Μακρυγιώργου, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, Αγγελική Μπάρα, Ειρήνη-Μαρία Νανούρη, Φαίη Τζανετουλάκου, Ματίνα Χαραλάμπη
Καλλιτέχνες: Μαρία Ζησοπούλου, Κοραλία Κρικελλή, Εσμεράλδα Μομφερράτου, Τάσος Μυλωνάς, Χριστίνα Παπαϊωάννου, Βασιλική Σαγκιώτη, Κατερίνα Χάρου.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την 22α Ιανουαρίου 2021 και θα διαρκέσει έως την 6η Μαρτίου 2021.

Εγκαίνια Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, 14:00 – 22:00 | Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 14:00 – 20:00, Σάββατο 12:00 – 15:00

Τοποθεσία:

Aίθουσα Tέχνης Καππάτος, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

T: +30 210 3217931 | www.kappatosgallery.com

Πηγή: culturenow.gr