Τζαζ ματιά στους ήχους του Μάνου

Η παραγωγή «Mano's» από το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή αποτελεί μια τζαζ ματιά πάνω σε συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι.

Τζαζ ματιά στους ήχους του Μάνου

Η παραγωγή «Mano's» από το κουαρτέτο του υπέροχου Δημήτρη Καλαντζή αποτελεί μια τζαζ ματιά πάνω σε συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι.

Με αφορμή αυτή τη δουλειά στήνει μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση δεξιοτεχνών καλλιτεχνών το Dimitris Kalantzis Quartet «Mano's» a jazz tribute to Manos Hatdjidakis την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 20.30 στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Μια παραγωγή που διατηρεί ακέραια όλα τα χαρακτηριστικά της αισθητικής και της μουσικής ατμόσφαιρας του Μάνου Χατζιδάκι, για τους φίλους της τζαζ. Μια επίσης σημαντική διάσταση, της δουλειάς αυτής, είναι το ευρύτερο άνοιγμα της jazz προς το ελληνικό κοινό, που προκύπτει από την συνεύρεση jazz και κλασσικών ηχοχρωμάτων, αλλά κυρίως, από την διαπραγμάτευση ρεπερτορίου ουσιαστικά και συναισθηματικά συνδεδεμένου με τους Έλληνες ακροατές. Το παγκόσμια αποδεκτό ιδίωμα της jazz ταυτόχρονα αποτελεί εξαιρετικό δίαυλο μέσω του οποίου διεθνοποιείται η μουσική μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

Τέλος το γεγονός ότι όλες οι συνιστώσες της δουλειάς αυτής, από τις ίδιες τις συνθέσεις, την ιδέα και ενορχήστρωση, ως και τους μηχανικούς ήχου προσωποποιούνται από Έλληνες την καθιστά αξιόπιστο πρεσβευτή των πολιτιστικών πραγμάτων μας προς το εξωτερικό.

Το άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει,"Mano's" a jazz tribute to Manos Hadjidakis (Verve-Universal) 2011, έχει τιμηθεί ως πλατινένιος δίσκος (κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για τον κόσμο της τζαζ) και έχει ζωντανά παρουσιαστεί στο Ηρώδειο, το Poisson Rouge της Νέας Υόρκης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το θέατρο Παλλάς, το ΚΠΙΣΝ, το Half note jazz club, και σε πολύ μεγάλο αριθμό από φεστιβάλ και μουσικές σκηνές.