«Ο Πατέρας μου η Αθήνα» στον Ιανό

Μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Αλέκο Σακελλάριο από την Μάνια Παπαδημητρίου στις 22 Φεβρουαρίου στον Ιανό

«Ο Πατέρας μου η Αθήνα» στον Ιανό

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και η Μάνια Παπαδημητρίου παρουσιάζουν μουσική παράσταση με τίτλο «Ο Πατέρας μου η Αθήνα», ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Αλέκο Σακελλάριο με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του. Η παράσταση είναι προγραμματισμένη στον Ιανό (Σταδίου 24) στις 22/2 με ώρα έναρξης στις 20.30.

Παλιοί κανταδόροι, πλούσιοι και φτωχοί, έμποροι και διανοούμενοι, εργαζόμενοι και φοιτητές μαζεύονταν κάποτε για να πιούν το κρασί τους και να τραγουδήσουν με κιθάρες κι ένα μπουζουκάκι όλα τους τα ντέρτια. Τη λαογραφία τούτης της πλευράς της Αθήνας εξερευνούν έξι νέοι και παλιότεροι ηθοποιοί και μουσικοί μέσα από τα μάτια του πατέρα. Έτσι όπως τα αφηγήθηκε στην κόρη, Μάνια Παπαδημητρίου. Κι έτσι το νέο και το παλιό σιγοτραγουδούν παρέα… Έντεχνο, Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μούτσης, Ξαρχάκος, Κηλαϊδόνης, Κραουνάκης αλλά και οπερέτα και παλιό ελαφρύ, Βέμπο, Μαρούδας και ρεμπέτικο, Βαμβακάρης, Τσιτσάνης αλλά και το λαϊκό της δεκαετίας του `60, Ζαμπέτας, Μοσχολιού, Χιώτης και τόσοι άλλοι.

Συντελεστές

Μάνια Παπαδημητρίου (κείμενο-σκηνοθεσία), Γιάννης Ζέρβας (φωτισμοί), Ίρις Κατσούλα (επιμέλεια βίντεο), Εύα Λαμπάρα (Γραφιστική επιμέλεια)

Παίζουν και τραγουδούν: Μάνια Παπαδημητρίου, Τάσος Αντωνίου, Μάτα Καστρησίου, Αθηνά Χατζηαθανασίου
Πιάνο: Μαρίνα Χρονοπούλου
Κιθάρα: Τάσος Αντωνίου
Μπουζούκι: Θοδωρής Ζέης

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά

Εισιτήρια: 15 ευρώ (περιλαμβάνει ένα ποτήρι μπίρα ή ένα ποτήρι κρασί)

Πληροφορίες-Κρατήσεις: ianos.gr