Πέντε ώρες στα άδυτα του Ερμιτάζ - On line περιήγηση στο διάσημο μουσείο (vid)

Aπολαύστε μια κινηματογραφική διαδρομή 5 ωρών και 20  λεπτών σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο, το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.

Πέντε ώρες στα άδυτα του Ερμιτάζ - On line περιήγηση στο διάσημο μουσείο (vid)

Το Ερμιτάζ, το δεύτερο μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, έχει κλείσει τις πόρτες του από τις 18 Μαρτίου στο κοινό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να το επισκεφθούν και να θαυμάσουν σε ένα βίντεο 5 ωρών 19 λεπτών 28 δευτερολέπτων συνολικά 45 γκαλερί και 588 αριστουργήματα που φιλοξενούνται στο συγκρότημα των έξι κτιρίων, που ήταν κάποτε τα παλαιά Χειμερινά Ανάκτορα της τσαρικής Ρωσίας.

Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ογκίστ Ροντέν, Πάμπλο Πικάσο, Ανρί Ματίς, Πολ Γκογκέν, Πολ Σεζάν, Κλοντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων.

Υπάρχουν ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη, καθώς και μεγάλες συλλογές κοσμημάτων. Ο συνολικός αριθμός των έργων που ανήκουν στις συλλογές του Ερμιτάζ ξεπερνούν τα 3.000.000.

Το Ερμιτάζ* ιδρύθηκε το 1764 όταν η αυτοκράτειρα Αικατερίνη η Μεγάλη απέκτησε μια εντυπωσιακή συλλογή έργων ζωγραφικής από τον Βερολινέζο έμπορο Johann Ernst Gotzkowsky. Άνοιξε για το κοινό το 1852.

Το εισιτήριο εισόδου για ξένους τουρίστες κοστίζει περισσότερο από ότι για τους πολίτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Ωστόσο, η είσοδος είναι δωρεάν την τρίτη Πέμπτη κάθε μήνα για όλους τους επισκέπτες και δωρεάν καθημερινά για μαθητές και παιδιά.

*Η λέξη ερμιτάζ (hermitage) είναι γαλλική και σημαίνει εξοχική ή απόκεντρη κατοικία.

Πιο συγκεκριμένα στο μεγάλης διάρκειας βίντεο μπορείτε να δείτε


00:01:25 Jordan Staircase
00:49:00 The 1812 Gallery and the young cadet
02:06:02 See Rembrandt like never before
02:55:56 Hermitage Theatre contemporary ballet duet
03:03:50 Study the ceilings of the Raphael Loggias
03:56:25 Close-up on Caravaggio’s The Lute Player
04:50:32 Kirill Richter live performance

Ζήστε μια μοναδική εμπειρία μέσα από την παρακολούθηση του βίντεο