Η τροφή έκπληξη για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

Οι έξυπνες επιλογές τροφίμων μπορούν να βοηθήσουν τη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Η τροφή έκπληξη για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος πιο κοινός τύπος καρκίνου τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Μελέτες υποστηρίζουν ότι η σωστή διατροφή, η άσκηση, η χαμηλή κατανάλωση αλκοόλ και η διατήρηση υγιούς βάρους μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου περισσότερο από το ένα τρίτο.

Οι περισσότερες μελέτες συμφωνούν ότι τα πλούσια σε ασβέστιο γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες ανάπτυξης αδενωμάτων και καρκίνου του παχέος εντέρου. Τα συμπληρώματα ασβεστίου μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα σε αυτό. Η βιταμίνη D (η οποία προστίθεται στο γάλα) μπορεί επίσης να προστατεύσει από αυτόν τον τύπο καρκίνου, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται.

Φυσικά, έντονη παρουσία πρέπει να έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή. Περιέχουν φυτοχημικές ουσίες που μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων ή να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή που μπορεί να τροφοδοτήσει τον καρκίνο. Οι μελέτες που συνδέουν τα φρούτα και τα λαχανικά με την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου υποστηρίζουν θερμά την παρουσία του μπρόκολου, του λάχανου, των φρούτων πλούσια σε βιταμίνη C, όπως τα πορτοκάλια στη διατροφή.