Αμύγδαλα και διαβήτης

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν μερικούς ανθρώπους να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, καθιστώντας τα ένα τέλειο σνακ για άτομα με προδιαβήτη.

Αμύγδαλα και διαβήτης

Μια νέα συναρπαστική έρευνα διερεύνησε τη σχέση μεταξύ των αμυγδάλων και τριών βασικών τομέων: την αποκατάσταση μετά από άσκηση, τον προδιαβήτη και την υγεία του δέρματος. Αυτή η πρόσφατη μελέτη έδειξε οφέλη στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με προδιαβήτη και άνοιξε νέους δρόμους βοηθώντας να αντιστραφεί η κατάσταση του προδιαβήτη σε φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου σχεδόν στο ένα τέταρτο των ανθρώπων που έλαβαν μέρος.

Το μικρό ενδιάμεσο γεύμα γνωστό ως σνακ, έχει ενεργό ρόλο στη διατροφή του διαβήτη, καθώς βοηθά στη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και ακόμη στην κάλυψη των ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά. Μόνο μια μερίδα αμύγδαλων (30γρ) παρέχει ένα ισχυρό σύνολο θρεπτικών συστατικών: 6 γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης, 4 γραμμάρια φυτικών ινών, 13 γραμμάρια καλών ακόρεστων λιπαρών (μόνο με 1 γραμμάριο κορεσμένων λιπαρών). Επιπλέον, βιταμίνη Ε (7,3 mg) μαγνήσιο (76 mg) και κάλιο (210 mg).