Οφέλη για την υγεία της σκόνης κακάο

Το κακάο σε σκόνη μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Οφέλη για την υγεία της σκόνης κακάο

Η σύγχρονη έρευνα έχει αποκαλύψει ότι το κακάο έκτος από βασικό συστατικό της σοκολάτας, περιέχει σημαντικές ενώσεις που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία. Τα οφέλη του κακάο για την υγεία περιλαμβάνουν μειωμένη φλεγμονή, βελτιωμένη υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου και καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Το κακάο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή αλλά και να βελτιώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Ωστόσο, η επεξεργασία του σε σοκολάτα ή άλλα προϊόντα μπορεί να μειώσει σημαντικά την περιεκτικότητα αυτή. Μπορεί, επίσης, να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση βελτιώνοντας τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου. Η κατανάλωση έως και μίας μερίδας σοκολάτας την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, καρδιακής ανεπάρκειας και εγκεφαλικού. Οι πολυφαινόλες βελτιώνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι φλαβανόλες στο κακάο μπορούν να υποστηρίξουν την παραγωγή νευρώνων, τη λειτουργία του εγκεφάλου, να βελτιώσουν τη ροή του αίματος και την παροχή στον εγκεφαλικό ιστό.

Το κακάο μπορεί να έχει θετική επίδραση στη διάθεση και στα συμπτώματα της κατάθλιψης μειώνοντας τα επίπεδα στρες και προάγοντας την ηρεμία, την ικανοποίηση και τη συνολική ψυχολογική ευεξία.

Το κακάο μπορεί να είναι πικρό από τη φύση του αλλά σε λογικά μεγέθη, σερβίρει μόνο υγεία και ηρεμία.