Το ιδανικό πρωινό ασπίδα για τον καρκίνο

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η ημέρα είναι ένα δυνατό πρωινό με βάση τα αυγά, το ψωμί ή τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα ιδανικά φρούτα είτε σε χυμό είτε ολόκληρα.

Το ιδανικό πρωινό ασπίδα για τον καρκίνο

Το φυλλικό οξύ είναι μια σημαντική βιταμίνη της ομάδας Β που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του ορθού και του μαστού. Μπορείτε να το βρείτε σε αφθονία στο τραπέζι του πρωινού. Τα εμπλουτισμένα δημητριακά και τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι καλές πηγές φυλλικού οξέος με ποσότητα που μπορεί να φτάσει και τα 100 μικρογραμμμάρια φυλλικού οξέος.

Τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή, όπως τα λεμόνια, είναι πιο γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C αλλά περιέχουν καλή ποσότητα φυλλικού οξέος, περί τα 29 μικρογραμμάρια. Οι μπανάνες είναι πιο γνωστές για την περιεκτικότητά τους σε κάλιο. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ενώ μια μέτρια μπανάνα περιέχει 24 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος.

Άλλες καλές πηγές φυλλικού οξέος είναι τα σπαράγγια και τα αυγά. Τα αυγά είναι πλούσια σε πολλές απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα. Μαζί με πρωτεΐνες, σελήνιο, ριβοφλαβίνη και βιταμίνη Β12, ένα βραστό αυγό περιέχει 22 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος - NutritionCoach