Απώλεια βάρους: Προσοχή στις συμβουλές του διαδικτύου

Δεν λείπουν οι συμβουλές απώλειας βάρους στο διαδίκτυο. Αν και ορισμένες είναι χρήσιμες, άλλες είναι αναποτελεσματικές, παραπλανητικές ή εντελώς επιβλαβείς.

Απώλεια βάρους: Προσοχή στις συμβουλές του διαδικτύου

Σίγουρα ένα από αυτά που έχετε ακούσει είναι ότι είναι σημαντικό να τρώτε πρωινό για να τονώσετε το μεταβολισμό σας. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να τρώνε το πρωί, ακόμα κι αν δεν πεινάνε για να βοηθήσουν την προσπάθεια τους να χάσουν βάρος.

Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ή η παράλειψη πρωινού έχει πολύ μικρή επίδραση στο βάρος και ότι η παράλειψή του μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε ελαφρώς μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Σε μια τέτοια μελέτη, τα άτομα που παρέλειψαν το πρωινό κατέληξαν να καταναλώνουν 144 θερμίδες περισσότερες στο μεσημεριανό γεύμα, σε σύγκριση με άτομα που είχαν φάει ένα πρωινό γεύμα. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, η συνολική τους πρόσληψη θερμίδων ήταν ακόμα 408 θερμίδες χαμηλότερη .

Η ιδέα ότι η κατανάλωση πρωινού είναι σημαντική για τον έλεγχο του βάρους μπορεί να οφείλεται εν μέρει σε έρευνα μελών του Εθνικού Μητρώου Ελέγχου Βάρους που είχαν χάσει βάρος και το κράτος σε βάθος μιας πενταετίας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους είπαν ότι έτρωγαν πρωινό τακτικά.

Ας μην εγκλωβίζεστε σε στερεοτυπικούς κανόνες που μπορεί ή δεν μπορεί να βοηθούν στο στόχο της απώλειας βάρους. Η φροντίδα του σώματος καλό είναι να προκύπτει μέσα από την παρατήρηση και τη συνειδητή κατανάλωση της τροφής που χρειάζεστε την στιγμή που τη χρειάζεστε. Εάν πεινάτε, φροντίστε να καταναλώσετε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη, ώστε να είστε περισσότερο ικανοποιημένοι και λιγότερο ευάλωτοι να υπερκαταναλώσετε το μεσημεριανό γεύμα.