Μπέικον γαλοπούλας - Μικρότερη αμαρτία αλλά... αμαρτία

Υγιεινότερη επιλογή από το χοιρινό μπέικον, το μπέικον γαλοπούλας δεν παύει να είναι αλλαντικό και καλό θα είναι να καταναλώνεται με προσοχή

Μπέικον γαλοπούλας - Μικρότερη αμαρτία αλλά... αμαρτία

Τα προϊόντα αλλαντικών γαλοπούλας και χοιρινού μπέικον είναι γνωστό ότι περιέχουν συντηρητικά και ειδικά νιτρικά και νιτρώδη άλατα ως συντηρητικά, τα οποία επιβραδύνουν την αλλοίωση, ενισχύουν το ροζ χρώμα του κρέατος και τη γεύση.

Τα βιολογικά προϊόντα δεν μπορούν να χρησιμοποιούν συνθετικά συντηρητικά, για αυτό και συχνά περιέχουν σκόνη σέλινου - μια φυσική πηγή νιτρικών αλάτων - ως συντηρητικό.

Το μπέικον γαλοπούλας έχει περίπου 25% λιγότερες θερμίδες και 35% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το μπέικον χοιρινού. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένα τρόφιμο σχετικά πλούσιο σε θερμίδες, με 30 θερμίδες ανά φέτα - περισσότερες από τις μισές από τις οποίες προέρχονται από λίπος.

Το μπέικον γαλοπούλας μπορεί να αποτελεί μια καλή επιλογή για τα άτομα που αποφεύγουν το χοιρινό κρέας και ενώ μπορεί να είναι χαμηλότερο σε θερμίδες από το χοιρινό μπέικον, δεν παύει να είναι αλλαντικό και να εμπίπτει στα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται ή να καταναλώνονται με προσοχή.