Υγιεινή διατροφή για ανήσυχους ουρανίσκους

Η υγιεινή διατροφή στο μυαλό πολλών, ισοδυναμεί με κάτι το άνοστο και επίπεδο, μια αντίληψη που θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε προτείνοντας φρέσκες συνταγές με απρόσμενους συνδυασμούς, παιχνίδι για τον ανήσυχο ουρανίσκο.

Υγιεινή διατροφή για ανήσυχους ουρανίσκους

Εγκαινιάζουμε, λοιπόν, μια στήλη- πηγή δημιουργικών και νόστιμων συνταγών για να κάνετε την υγιεινή διατροφή όχι μόνο εύκολη αλλά και πιο διασκεδαστική. Καλώς ήρθατε!

Αν έχετε συνδέσει τα λαχανικά μόνο με τις σαλάτες με αυτή τη συνταγή θα τα απολαύσετε με έναν άλλο τρόπο έκπληξη. Γρήγορο, εύκολο και γευστικό ρόφημα για εσάς που τα λαχανικά σας δυσκολεύουν. Μια συνταγή πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας, βιταμίνη C και σίδηρο, χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη που θα σας κάνει να νιώσετε διαφορετικά, όμορφα.

Ιδανικό για : έλλειψη σιδήρου, ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος, έντονη άθληση, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, καρδιοπάθειες.

Συστατικά

1 παγωμένη μπανάνα

1 φλιτζάνι (30 γραμμάρια) σπανάκι baby, φρέσκο ή κατεψυγμένο

2 κουταλιές σκόνη πρωτεΐνης ή σκόνη πρωτεΐνης vegan

1 κ.σ. (7 γραμμάρια) αλεσμένο λιναρόσπορο

1 κ.σ. (15 ml) φυστικοβούτυρο (ή βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σας)

1 φλιτζάνι (237 ml) γάλα αμυγδάλου (ή γάλα της επιλογής σας)

Αμύγδαλο σε φέτες, για το σερβίρισμα

Προσθέστε μπανάνα, σπανάκι, σκόνη πρωτεΐνης, αλεσμένο λιναρόσπορο, φυστικοβούτυρο και γάλα αμυγδάλου σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εάν το smoothie χρειάζεται περισσότερα υγρά, προσθέστε γάλα αμυγδάλου ή νερό. Σερβίρετε σε ποτήρι της αρεσκείας σας, συμπληρώνοντας αμύγδαλα σε φέτες και απολαύστε!

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-NutritionCoach