Μπήκε σε καραντίνα η Βόρεια Μακεδονία - Ημερήσια αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα

Η Βόρεια Μακεδονία την Πέμπτη (4/6) κατέγραψε τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού από το ξεκίνημα της πανδημίας με αποτέλεσμα η χώρα να τεθεί σε καραντίνα. 

Μπήκε σε καραντίνα η Βόρεια Μακεδονία - Ημερήσια αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα

Η Βόρεια Μακεδονία κατέγραψε την Πέμπτη (4/6) τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού από την εμφάνιση της επιδημίας. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές, κατά τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 120 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 2.611. Τα περισσότερα από τα 120 νέα κρούσματα στη χώρα καταγράφονται στα Σκόπια (67 κρούσματα).

Επίσης, δύο άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 147 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από τη νόσο. Η έξαρση αυτή των κρουσμάτων και θυμάτων της Covid-19 προκάλεσε την έντονη ανησυχία των υγειονομικών Αρχών και της κυβέρνησης της χώρας, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η επαναφορά περιοριστικών μέτρων όσον αφορά την κυκλοφορία των πολιτών.

Με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα (4 Ιουνίου) στις 21:00 μ.μ. μέχρι τη Δευτέρα (8 Ιουνίου) στις 05:00 π.μ. απαγορεύεται πλήρως η κυκλοφορία των πολιτών στα Σκόπια (σε όλους τους δήμους της πρωτεύουσας) και σε άλλες πόλεις, όπως οι Τέτοβο, Κουμάνοβο και Στιπ, όπου έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων. Σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας η κυκλοφορία των πολιτών απαγορεύεται από σήμερα (4 Ιουνίου) στις 21:00 μ.μ. μέχρι αύριο (5 Ιουνίου) στις 05:00 π.μ., ενώ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 16:00 μ.μ. μέχρι τις 05:00 π.μ. την επομένη.

Η Παρασκευή πριν από την γιορτή της Πεντηκοστής κηρύχθηκε αργία για όλους τους πολίτες, ενώ στη διάρκεια του ερχόμενου τριημέρου απαγορεύτηκε η επίσκεψη σε νεκροταφεία σε όλη την επικράτεια με εξαίρεση τις τελετές ταφής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ