Αγίου Πνεύματος 2020 - Καιρός: H ΕΜΥ για το τριήμερο - Πού έρχονται 33άρια (Χάρτες)

Αλλαγή σκηνικού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με την ΕΜΥ να περιμένει καλό καιρό και... 33άρια.

Αγίου Πνεύματος 2020 - Καιρός: H ΕΜΥ για το τριήμερο - Πού έρχονται 33άρια (Χάρτες)

Από σήμερα Πέμπτη, 4 Ιουνίου (4/6) θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με την αστάθεια να περιορίζεται στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Θερινές εκπτώσεις 2020: Πότε αρχίζουν, τι μπορεί να αλλάξει

Η ενημέρωση της ΕΜΥ αναφέρει:

Την Παρασκευή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα δυτικά και τη Μακεδονία και από αργά το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6, στα πελάγη 7 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ χωρίς όμως να δημιουργούν προβλήματα για όσους θέλουν να ταξιδέψουν προς τα νησιά. Η θερμοκρασία θα ανέβει σε όλη τη χώρα.

Το Σάββατο

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι από τα δυτικά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Κυριακή

Θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός , ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Τη Δευτέρα και την Τρίτη

Θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και πογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.