Θερινές εκπτώσεις 2020: Πότε αρχίζουν, τι μπορεί να αλλάξει

Οι θερινές εκπτώσεις 2020 έρχονται. Πότε είναι προγραμματισμένη η έναρξή τους και η πιθανή νέα ημερομηνία.

Θερινές εκπτώσεις 2020: Πότε αρχίζουν, τι μπορεί να αλλάξει

Η πανδημία του κορονοϊού είναι πολύ πιθανό να αλλάξει και την ημερομηνία για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις του 2020. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι ημερομηνίες των εκπτώσεων δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από χρονιά σε χρονιά.

Μόνιμα, υπάρχουν δύο περίοδοι θερινών εκπτώσεων. Η πρώτη είναι συνήθως το εκπτωτικό δεκαήμερο του Μαΐου. Πρόκειται για τις πρώτες δέκα ημέρες. Η δεύτερη και βασική περίοδος των καλοκαιρινών εκπτώσεων είναι αυτή που αρχίζει τη τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου. Η διάρκειά τους είναι μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Καλογήρου: Ο σαλταδόρος, μαυραγορίτης, έμπορος λαθραίων τσιγάρων, λωποδύτης που έγραφε στίχους

Για φέτος, η βασική περίοδος των εκπτώσεων είναι προγραμματισμένη από τις 13 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.

Δεν αποκλείεται όμως όλα αυτά να αλλάξουν λόγω του κορονοϊού. Στις 25 Απριλίου 2020, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρότεινε μέτρα για την οικονομία. Μεταξύ αυτών τη μετατόπιση για την παρούσα χρονιά της έναρξης των τακτικών θερινών εκπτώσεων κατά 15 μέρες, ήτοι αρχές Αυγούστου. Στην επιστολή, ο κ. Καφούνης ανέφερε ότι αυτό είναι αναγκαίο έτσι ώστε να δοθεί περισσότερος ωφέλιμος χρόνος στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα αποθέματά τους που έμειναν αδιάθετα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού κλεισίματος.