Συνελήφθησαν «τσαντάκηδες» με δράση σε Γλυφάδα, Άλιμο και Πειραιά

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ανδρών που άρπαζαν τσάντες από πεζές γυναίκες σε Γλυφάδα, Άλιμο, Πειραιά. Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης.

Συνελήφθησαν «τσαντάκηδες» με δράση σε Γλυφάδα, Άλιμο και Πειραιά

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών που λήστευαν πεζές γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Αττικής – μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις υποθέσεις που αφορούσαν περιστατικά σε Γλυφάδα, Άλιμο και Πειραιά- προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας στον Πειραιά τους δύο άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο μοτοσυκλέτες και κινούνταν κοντά στο πεζοδρόμιο προς αναζήτηση υποψήφιων θυμάτων.

Στη θέα των αστυνομικών, οι άνδρες ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, για να ακινητοποιηθούν λίγο αργότερα και να προσαχθούν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, η οποία τους αναζητούσε.

Από την έρευνα της Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον περασμένο Οκτώβριο, διέπρατταν αρπαγές τσαντών από πεζές γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο τρόπος δράσης των ληστών

Αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, κυρίως πεζές γυναίκες, τα προσέγγιζαν επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτες και κινούμενοι με χαμηλή ταχύτητα τους αφαιρούσαν βίαια τις τσάντες τους.

Για να κόβουν τους ιμάντες των τσαντών, χρησιμοποιούσαν αιχμηρό αντικείμενο σε σχήμα κάρτας, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους κατά τον έλεγχο. Επιπρόσθετα και προκειμένου να αποφεύγουν την ταυτοποίηση τους, κάλυπταν τα στοιχεία των πινακίδων των μοτοσυκλετών και φορούσαν κράνη ή χειρουργικές μάσκες.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας και της αδιαφορίας για το αποτέλεσμα των πράξεών τους, συνιστά η περίπτωση ηλικιωμένης γυναίκας που αντιστάθηκε για να διατηρήσει στην κατοχή της την τσάντα της και έπεσε θύμα έντονης σωματικής βίας, με αποτέλεσμα τη σφοδρή πτώση της στο έδαφος και τον σοβαρό τραυματισμό της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση κλοπής στις περιοχές Αλίμου, Γλυφάδας και Πειραιά, ενώ έγινε γνωστό πως οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: nou-pou