Δύο ζευγάρια από την Ελλάδα φιλιούνται στο ίδιο κλιπ με Μέσι, Ρίκι Μάρτιν, Μπεν Άφλεκ (pics-vid)

«Ας φιληθούμε προτού τελειώσει ο κόσμος»: Αυτό το μήνυμα στέλνει μέσα από το νέο του βίντεο κλιπ ο ράπερ Residente, που παρουσιάζει διάσημα και μη ζευγάρια να μοιράζονται παθιασμένα φιλιά, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Δύο ζευγάρια από την Ελλάδα φιλιούνται στο ίδιο κλιπ με Μέσι, Ρίκι Μάρτιν, Μπεν Άφλεκ (pics-vid)

«Ας φιληθούμε προτού τελειώσει ο κόσμος»: Αυτό το μήνυμα στέλνει μέσα από το νέο του βίντεο κλιπ ο ράπερ Residente, που παρουσιάζει διάσημα και μη ζευγάρια να μοιράζονται παθιασμένα φιλιά, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Απομονωμένος σε καραντίνα στο Πουέρτο Ρίκο λόγω κορονοϊού, ο Residente βρήκε παρηγοριά γράφοντας μουσική σε αυτούς του δύσκολους καιρούς. Στο νέο του τραγούδι, με τίτλο «Antes Que El Mundo Se Acabe» υποδηλώνει ότι προτού έρθει το τέλος του κόσμου «πρέπει να φιληθούμε. Τώρα, όχι μετά». Στο βίντεο κλιπ, διάρκειας 7 λεπτών, παρουσιάζονται 113 ζευγάρια από 80 χώρες του κόσμου – ανάμεσά τους και η Ελλάδα – που μοιράζονται παθιασμένα φιλιά.

Μεταξύ αυτών, υπάρχουν και κάποιοι διάσημοι, όπως ο Μπεν Άφλεκ με την νέα του σύντροφο Άνα ντε Άρμας, ο Λιονέλ Μέσι με την σύζυγό του Αντονέλα, αλλά και ο Ρίκι Μάρτιν με τον άντρα του Χουάν Γιόζεφ και η Ζόε Σαλντάνα με τον σύζυγό της. Όπως επίσης και ο διευθυντής της φιλαρμονικής του Λος Άντζελες Γκουστάβο Ντουνταμέλ με την σύζυγό του, την Ισπανίδα ηθοποιός Μαρία Βαλβέρντε.

Το πρότζεκτ, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Billboard για το βίντεο κλιπ που έχει γίνει viral με 2 εκατομμύρια προβολές μέσα σε 9 ώρες, διήρκησε 3 εβδομάδες και ενώ αρχικά φαινόταν απλό, έγινε πολύ πιο περίπλοκο από όσο περίμενε. «Το δυσκολότερο πράγμα ήταν να βρω όλους αυτούς τους ανθρώπους που να θέλουν να φιληθούν κατά την διάρκεια της πανδημίας και ένα φιλί μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο και δεν φιλιούνται όλοι» όπως εξηγεί ο Residente.

Πόσο εύκολη ήταν η δημιουργία αυτού του βίντεο κλιπ

Ο Residente, σε συνέντευξή του στο Billboard δήλωσε πως ήταν να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ αλλά το ανέβαλε λόγω των γεγονότων. Όπως είπε: «Θα κυκλοφορούσα ένα νέο single αλλά αποφάσισα να αλλάξω το τραγούδι σε κάτι που να σχετίζεται περισσότερο με την τωρινή κατάσταση. Είχα έτοιμο ένα τραγούδι για πάρτι, αλλά δεν ένιωθα καν να κάνω πάρτι τώρα. Όλη αυτή η ιδέα του τραγουδιού γεννήθηκε πριν από 3 εβδομάδες όταν άρχισα να γράφω ιδέες για το πώς να διευθύνω ένα βίντεο από το σπίτι μου ενώ συνεργαζόμουν με άλλους καλλιτέχνες σε άλλα μέρη του κόσμου. Έιχα αυτή την ιδέα μιας αλυσίδας φιλιών σε όλο τον κόσμο. Σκέφτηκα πως αυτό είναι πιθανώς απλό, αλλά θα έπρεπε να γράψω ένα εντελώς νέο τραγούδι γι’ αυτό το βίντεο. Θα ήταν σαν να έχουμε μια αλυσίδα φιλιών σε όλο τον κόσμο από όλες τις κοινωνικές ομάδες».

Πόσο δύσκολο όμως ήταν η πραγματοποίηση αυτού του πρότζεκτ; Όπως λέει ο Residente: «Μόλις άρχισα να γράφω το τραγούδι και να δημιουργώ ταυτόχρονα το βίντεο, σκέφτηκαν ότι θα ήταν εύκολο γιατί ήταν απλώς ένα φιλί. Αλλά το δύσκολο ήταν να βρούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που να θέλουν να φιληθούν κατά την διάρκεια της πανδημίας και ένα φιλί μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά ήταν πολύ πιο περίπλοκο. Μίλησα με φίλους που ήταν πρόθυμοι να φιληθούν για το βίντεο και άρχισα επίσης να μιλάω με κόσμο μέσω Instagram. Μίλησα με πάνω από 100 άτομα γι’ αυτό και τους εξήγησα πως έπρεπε να ηχογραφηθεί με μία κάμερα και αν δεν είχαν κάμερα, θα μπορούσε να είναι ένα τηλέφωνο, αρκεί να ήταν οριζόντια. Ήταν πολύ περίπλοκο. Υπήρχαν στιγμές που έπεισα κάποιους και τότε μου έλεγαν: ‘μα δεν έχω σύντροφο’».

Ανάμεσά τους και δύο ζευγάρια από την Ελλάδα

Στο μοναδικό αυτό βίντεο κλιπ, παρουσιάζονται ζευγάρια από όλο τον κόσμο, από όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα. Άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους, νέοι, ηλικιωμένοι, ομοφυλόφιλα ζευγάρια, γονείς που φιλιούνται με φόντο τα παιδιά τους και άτομα από χώρες που το δημόσιο φιλί δεν είναι επιτρεπτό, αλλά και πάλι φιλιούνται με τον δικό τους τρόπο.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr