Forthnet: Ποιοι και γιατί αγοράζουν τη NOVA - Ποιος είναι ο Νίκος Σταθόπουλος, το πρόσωπο... κλειδί

Η εταιρεία BC Partners είναι η εταιρεία που βρίσκεται πολύ κοντά στην αγορά της Forthnet - NOVA - Iσχυρός άντρας o Νίκος Σταθόπουλος.

Forthnet: Ποιοι και γιατί αγοράζουν τη NOVA - Ποιος είναι ο Νίκος Σταθόπουλος, το πρόσωπο... κλειδί

Από χθες έγινε γνωστό ότι η BC Partners είναι η εταιρεία που βρίσκεται πολύ κοντά στην αγορά της Forthnet. Πρόκειται για την εταιρεία, με την οποία ανακοινώθηκε η διενέργεια αποκλειστικών συζητήσεων με τον σύμβουλο του διαγωνισμού.

Η εξέλιξη προέκυψε μετά την αξιολόγηση των τριών προτάσεων από τις Duet Private Equity Limited, BC Partners (μέσω της θυγατρικής της United Group) και τον Όμιλο Antenna. Προκρίθηκε αυτή της BC Partners και η περίοδος αποκλειστικών διαπραγματεύσεων αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Γιατί εν μέσω κορονοϊού

Στην ιστοσελίδα mononews.gr, διαβάζουμε: «Στο ερώτημα γιατί εν μέσω κορονοϊού η BC Partners ενδιαφέρεται για τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα η απάντηση που δίνεται από στελέχη που γνωρίζουν τη στρατηγική της είναι ότι ο κλάδος αυτός θα πληγεί λιγότερο από πολλούς άλλους. Όσο περισσότερο οι καταναλωτές κάθονται στα σπίτια τους, το internet και η συνδρομητική τηλεόραση γίνονται απολύτως αναγκαία».

Ο απόφοιτος του Harvard και του Κολλεγίου Αθηνών

Όσον αφορά τον Νίκο Σταθόπουλο, στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται: «Εταίρος, πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners, ο Νίκος Σταθόπουλος, έγινε γνωστός στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά όταν το 2004, τότε με την APAX Partners, εξαγόρασε την ΤΙM Hellas, σήμερα Wind Ελλάς, που αργότερα πουλήθηκε στον Αιγύπτιο επιχειρηματία Σαουίρις και από αυτόν πέρασε στους σημερινούς μετόχους της».

Ο Νίκος Σταθόπουλος θεωρείται ένας από τους 50 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ευρωπαϊκές αγορές (ετήσια λίστα των Financial News). Διευθύνων σύμβουλος, βασικός μέτοχος και μέλος της εκτελεστικής και επενδυτικής επιτροπής της BC Partners, ο Νίκος Σταθόπουλος είναι απόφοιτος του Harvard και του Κολλεγίου Αθηνών και ζει στο Λονδίνο μαζί με την οικογένειά του.

Σε 18 χώρες

Η BC Partners, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά επενδυτικά κεφάλαια με 113 επενδύσεις σε 18 χώρες, συνολικής αξίας 145 δισ. ευρώ. Εξαγόρασε την United Group το 2019. Η United Group με δραστηριότητα σε Σερβία, Σλοβακία, Κροατία, Βουλγαρία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Βόρειο Μακεδονία και Αλβανία στις τηλεπικοινωνίες και τη συνδρομητική τηλεόραση, έχει πωλήσεις της τάξεως του 1,5 δις ευρώ ετησίως, κέρδη περί τα 500 εκατ. ευρώ και ρευστότητα περί τα 250 εκατ. ευρώ.

Η BC Partners με τον κ. Σταθόπουλο το 2015 εξαγόρασε από την οικογένεια Κάτσου την φαρμακοβιομηχανία Pharmathen. Τότε η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας, ανέφερε ότι η BC Partners είναι ηγετική επενδυτική εταιρεία, που διαχειρίζεται επενδυτικό κεφάλαιο ύψους περίπου 13 δισ. ευρώ (15 δις. δολάρια). Ιδρύθηκε το 1986 και είναι μια από τις λίγες εταιρείες που πραγματοποιούν επενδύσεις για εξαγορές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η BC Partners έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί, κατέχοντας πλέον ηγετική θέση τον τομέα των εξαγορών, επενδύοντας κατά βάση σε μεγάλες εταιρίες σε Ευρώπη και Αμερική, μέσω του δικτύου της με γραφεία σε Λονδίνο, Παρίσι, Αμβούργο και Νέα Υόρκη. Τα στελέχη της BC Partners λειτουργούν ως ολοκληρωμένη ομάδα, εξαγοράζοντας και αναπτύσσοντας επιχειρήσεις ώστε να δημιουργούν προστιθέμενη αξία, σε συνεργασία με τη διοίκηση της εκάστοτε εταιρείας. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, ο όμιλος έχει ολοκληρώσει 88 επενδύσεις σε εταιρείες, με συνολική αξία 96 δισ. ευρώ.