Forthnet - NOVA: Ξεκινούν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την BC Partners

Την διενέργεια αποκλειστικών συζητήσεων με την BC Partners ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύμβουλος του διαγωνισμού για την Forthnet

Forthnet - NOVA: Ξεκινούν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την BC Partners

Την διενέργεια αποκλειστικών συζητήσεων με την BC Partners ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύμβουλος του διαγωνισμού για την Forthnet

Την διενέργεια αποκλειστικών συζητήσεων με την BC Partners ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύμβουλος του διαγωνισμού για την Forthnet, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης των μετοχών και των δανείων που κατέχουν οι πιστώτριες τράπεζες στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αξιολόγηση των τριών προτάσεων που κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από τις Duet Private Equity Limited, BC Partners (μέσω της θυγατρικής της United Group) και Όμιλο Antenna, προκρίθηκε αυτή της BC Partners.

Η περίοδος των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Κατά τον χρόνο αυτό ο υποψήφιος επενδυτής και η πλευρά των τραπεζών θα διαπραγματευτούν τους τελικούς όρους του SPA (Σύμβαση Αγοραπωλησίας) με στόχο να ολοκληρώσουν την συναλλαγή πώλησης της Forthnet.

Σύμφωνα με τις ίδιες τραπεζικές πηγές, η αρχιτεκτονική και οι όροι της πρότασης της BC Partners (μέσω της United Group) κρίθηκε ότι εξυπηρετούσε καλύτερα την πλευρά των πωλητών. Κατά τις ίδιες πηγές, η πρόταση αυτή περιλαμβάνει καλύτερους όρους σε επίπεδο "κουρέματος" των δανείων της εταιρείας και πλήρη αποπληρωμή των δανείων που απομένουν.

Όπως αναφέρθηκε, οι συζητήσεις με τη BC Partners αναμένεται να διαρκέσουν περί τις τέσσερις εβδομάδες. Η (νέα) διαγωνιστική διαδικασία έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει με ταχύτητα και υπάρχει η εκτίμηση πως το ίδιο θα συμβεί και με τη BC Partners που επιλέχθηκε μεταξύ των προτάσεων των τριών υποψήφιων επενδυτών που κατατέθηκαν το βράδυ της Μ. Παρασκευής.

Σημειώνεται πως ο όμιλος United Group που αποκτήθηκε προ ενός έτους από την BC Partners, διαθέτει παρουσία στα Βαλκάνια και σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την εξαγορά της κροατικής Tele2 έναντι 220 εκατ. ευρώ, ενώ τον Νοέμβριο του 2019 απέκτησε την Vivacom στην Βουλγαρία. Η BC Partners που έχει διευρύνει επενδυτικά τη θέση της στον κλάδο των telecoms, είχε επίσης προ μηνών συμμετάσχει, καταθέτοντας δεσμευτική πρόταση, στο διαγωνισμό για την πώληση της Wind Ελλάς, με τους μετόχους της Wind να μην προχωρούν τελικώς στην παραχώρηση της εταιρείας.

Πηγή: capital.gr