Πέτσας: Μέχρι τις 4 Μαΐου παρατείνεται η καραντίνα που έληγε στις 27 Απριλίου (vid)

Πέτσας: Μέχρι τις 4 Μαΐου παρατείνεται η καραντίνα που έληγε στις 27 Απριλίου (vid)

Την παράταση των μέτρων που ισχύουν σήμερα για την προστασία κατά του κορονοϊού μέχρι τις 4 Μαΐου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε την ενημέρωση με αναφορά στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη σε εξέλιξη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην οποία μετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ηγέτες καλούνται να συζητήσουν την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων στα κοινά προβλήματα που γεννά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της η πανδημία του κορονοϊού. Ένα από τα βασικά ζητήματα στη σημερινή ημερήσια διάταξη είναι η δημιουργία ταμείου ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας με την αξιοποίηση καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Οι θέσεις της χώρας μας είναι γνωστές», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Κορονoϊός: Το διάγγελμα του Μητσοτάκη - Πότε ανοίγουν εμπορικά, καφετέριες, κομμωτήρια, σχολεία

Εξήγησε ότι οι θέσεις αυτές αναπτύχθηκαν εγκαίρως από τον πρωθυπουργό στην κοινή επιστολή με άλλους οκτώ Ευρωπαίους ηγέτες προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η πρώτη, που αποτελεί και ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι η θέση αρχής ότι «τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ