Κορονοϊός, γρίπη, κρυολόγημα: Πώς να ξεχωρίσετε τα συμπτώματα (πίνακας)

Μερικά από τα συμπτώματα του νέου κορονοϊού είναι παρόμοια με αυτά της γρίπης, του κοινού κρυολογήματος αλλά και μερικών αλλεργιών. Διαβάστε πώς μπορείτε να τα ξεχωρίσετε.

Κορονοϊός, γρίπη, κρυολόγημα: Πώς να ξεχωρίσετε τα συμπτώματα (πίνακας)

Μερικά από τα συμπτώματα του Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, είναι παρόμοια με αυτά του κοινού κρυολογήματος, της γρίπης, αλλά και μερικών αλλεργιών. Το γεγονός αυτό δυσκολεύει την ακριβή διάγνωση σε ασθενείς που παρουσιάζουν κάποια από τα συμπτώματα, χωρίς τη διενέργηση ειδικού τεστ.

Ο κορονοϊός επηρεάζει κυρίως τους πνεύμονες και πολύ συχνά προκαλεί πυρετό, «ξερόβηχα» και δύσπνοια. Πώς μπορείτε, όμως, να ξεχωρίσετε τα συμπτώματα ώστε να καταλάβετε από τι έχετε προσβληθεί;

Ακολουθεί ένας αναλυτικός πίνακας με τα συμπτώματα και τη συχνότητά τους ανά ασθένεια:

Αν τρέχει η μύτη σας, πιθανότατα δεν έχετε κορονοϊό

Μπορείτε εύκολα να ξεχωρίσετε τον Covid-19 από κρυολογήματα, αλλεργίες και τη γρίπη, βασιζόμενοι σε τρία κύρια συμπτώματα: Πυρετό, βήχα (άνευ φλέματος) και δύσπνοια. Ιδίως το τελευταίο δεν παρουσιάζεται σε περιπτώσεις γρίπης και κρυολογήματος, αν και συναντάται σε μερικές αλλεργίες.

Κοινώς, αν φταρνίζεστε και τρέχει η μύτη σας, είναι σχεδόν απίθανο να έχετε προσβληθεί από τον κορονοϊό. Η δε γρίπη προκαλεί πολύ συχνά πόνους και «πιασίματα» στις αρθρώσεις, κάτι που δεν ισχύει για τον Covid-19.

Ένα ακόμη σύμπτωμα που παρουσιάζεται σχεδόν αποκλειστικά σε περιπτώσεις κορονοϊού είναι η διάρροια. Η μόνη άλλη περίπτωση που συναντάται το συγκεκριμένο σύμπτωμα είναι σε μικρά παιδιά με γρίπη.

Πηγή: businessinsider.com