Μεσίστια η σημαία στην Ακρόπολη στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου

Να κυματίζει μεσίστια η ελληνική σημαία στον βράχο της Ακρόπολης αύριο Τετάρτη (1/4), ημέρα της κηδείας του Μανώλη Γλέζου, αποφάσισε η Πολιτεία ως φόρο τιμής στον σπουδαίο αγωνιστή της Αριστεράς.

Μεσίστια η σημαία στην Ακρόπολη στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου

Φόρο τιμής στον Μανώλη Γλέζο ο οποίος κηδεύεται αύριο, Τετάρτη, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών θα αποτίσει η ελληνική Πολιτεία.

Ο αγωνιστής της Αριστεράς, πέρασε στο πάνθεον της ιστορία με την ηρωική πράξη που έκανε την περίοδο της Κατοχής να κατεβάσει την ναζιστική σημαία μαζί με τον Απόστολο Σάντα, από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ετσι, τιμής ένεκεν, αύριο, ημέρα της κηδείας του Μανώλη Γλέζου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε η ελληνική σημαία στο βράχο της Ακρόπολης να κυματίζει μεσίστια.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Μανώλη Γλέζο:

«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη. Για να αναδειχθεί, έτσι, ο ίδιος σε σύμβολο της ελεύθερης πατρίδας μας.

Ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε. Ούτε και φυλακίστηκε σε κομματικούς φανατισμούς. Μια γενιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, στην Ελευθερία και στην Δημοκρατία.

Υπήρξε, όμως, ταυτόχρονα, και ένας γλυκός άνθρωπος. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ…

Ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου αφήνει τους Έλληνες φτωχότερους. Αλλά η ζωή του αφήνει την Ελλάδα πλουσιότερη. Γιατί το παράδειγμα του – το παράδειγμα μιας ζωής αγνού πατριώτη και αληθινού μαχητή- μένει φωτεινός οδηγός για όλους. Και μας οπλίζει με δύναμη, ώστε να ξεπερνούμε ενωμένοι δυσκολίες όπως οι σημερινές.

Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Πηγή: iefimerida.gr