Πέθανε από κορονοϊό ο σπουδαίος σαξοφωνίστας Μανού Ντιμπάνγκο (vid, soul makossa)

Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις, «χτυπώντας» και τον θρυλικό μουσικό της τζαζ και βιρτουόζο του σαξοφώνου Μανού Ντιμπάνγκο, ο οποίος πέθανε την Τρίτη (24/3) σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Πέθανε από κορονοϊό ο σπουδαίος σαξοφωνίστας Μανού Ντιμπάνγκο (vid, soul makossa)

Θύμα του κορονοϊού έπεσε ο θρυλικός μουσικός της τζαζ, συνθέτης και δεξιοτέχνης του σαξοφώνου Μανού Ντιμπάνγκο, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Παρισιού. Ο αφρικανικής καταγωγής μουσικός πέθανε σε ηλικία 86 ετών.

Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook την Τρίτη (24/3). Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η τελετή της κηδείας του θα είναι αυστηρά ιδιωτική, ενώ οι θαυμαστές του μπορούν να στείλουν τα συλλυπητήρια τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μια επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει «όταν αυτό είναι δυνατόν».

Ο 86χρονος θρύλος της άφρο-τζαζ Μανού Ντιμπάνγκο θετικός στον κορονοϊό

Ο Μάνου Ντιμπάνγκο γεννήθηκε στο Καμερούν το 1933, έγινε γνωστός για τον συνδυασμό φανκ και τζαζ στοιχείων στις συνθέσεις του, ενώ το πιο γνωστό του τραγούδι ήταν το «Soul Makossa».

Ξεκίνησε να τραγουδά στη χορωδία όπου ηγούταν η μητέρα του. Τότε το έκανε μόνο για απλή διασκέδαση. Φτάνοντας στη Γαλλία στην ηλικία των 15 ετών, δεν είχε ακόμα γνωρίσει τον κόσμο της τζαζ. Πέρασαν δύο χρόνια για να ανακαλύψει τη μεγάλη αγάπη της ζωής του: το σαξόφωνο. Σύντομα θα έπαιζε σε διάφορα κλαμπ παρά την έντονη διαφωνία του πατέρα του.

Μάλιστα, το 2009 είχε μηνύσει τον Μάικλ Τζάκσον, για χρήση μιας χαρακτηριστικής φράσης του από το «Soul Makossa» στα τραγούδια «Don't Stop the Music» and «Wanna Be Startin' Somethin'», κάτι που ο «βασιλιάς της Ποπ» είχε παραδεχθεί, με τις δύο πλευρές να φτάνουν σε διακανονισμό εκτός δικαστηρίου.