Ο 86χρονος θρύλος της άφρο-τζαζ Μανού Ντιμπάνγκο θετικός στον κορονοϊό

Τελευταίο κρούσμα στην καλλιτεχνική κοινότητα, ο 86 ετών σαξοφωνίστας της άφρο-τζαζ Μανού Ντιμπάνγκο, οποίος νοσηλεύεται μετά την προσβολή του από κορονοϊό.

Ο 86χρονος θρύλος της άφρο-τζαζ Μανού Ντιμπάνγκο θετικός στον κορονοϊό

Κρούσμα του κορονοϊού έπεσε και ο γνωστός Αφρικανός μουσικός Μανού Ντιμπάνγκο. Ο αποκαλούμενος και «Μαύρος Κύκνος» είναι ο μεγαλύτερος σαξοφωνίστας που γεννήθηκε στην αφρικανική ήπειρο.

Ακόμη και στην ηλικία των 86 ετών διατηρεί ένα μοναδικό επικοινωνιακό χιούμορ επί σκηνής, που κάνει όλες τις συναυλίες του μοναδικές. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το στοιχείο που τον κάνει μοναδικό.

Ο αγαπημένος σαξοφωνίστας θεωρείται ένας από τους ιδρυτές ενός σύγχρονου αφρικανικού μουσικού στυλ που είναι ανοιχτό σε τζαζ, R&B, σάλσα, γκόσπελ, φανκ και ρέγγε επιρροές.

Γεννημένος το 1933 στην Ντουάλα του Καμερούν, ξεκίνησε να τραγουδά στη χορωδία όπου ηγούταν η μητέρα του. Τότε το έκανε μόνο για απλή διασκέδαση. Φτάνοντας στη Γαλλία στην ηλικία των 15 ετών, δεν είχε ακόμα γνωρίσει τον κόσμο της τζαζ. Πέρασαν δύο χρόνια για να ανακαλύψει τη μεγάλη αγάπη της ζωής του: το σαξόφωνο. Σύντομα θα έπαιζε σε διάφορα κλαμπ παρά την έντονη διαφωνία του πατέρα του.