Άργος: «Εφημερίδες και περιοδικά στα σούπερ μάρκετ»

Το πρακτορείο διανομής Τύπου και μεταφορών «Άργος» έχει ζητήσει από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει αποδεκτή η τοποθέτηση έντυπου Τύπου σε ένα σημαντικό ποσοστό των σούπερ μάρκετ.

Άργος: «Εφημερίδες και περιοδικά στα σούπερ μάρκετ»

Το πρακτορείο διανομής Τύπου και μεταφορών «Άργος» έχει ζητήσει από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως άλλωστε και από τον αρμόδιο υπουργό, να γίνει αποδεκτή η τοποθέτηση έντυπου Τύπου σε ένα σημαντικό ποσοστό των καταστημάτων σούπερ μάρκετ, όπως συμβαίνει και στην Ευρώπη.

Συν τοις άλλοις, έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα του Τύπου στο αναγνωστικό κοινό με κάθε δυνατό μέσο, εν μέσω μέτρων για τον κορονοϊό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Άργους» αναφέρει:

«Η ΑΡΓΟΣ ΑΕ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις εκδοτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να διασφαλίσει τη διαθεσιμότητα του Τύπου στο αναγνωστικό κοινό με κάθε δυνατό μέσο.

Στις 18 Μαρτίου 2020 η ΑΡΓΟΣ ΑΕ απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία κοινοποιήθηκε τόσο στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη όσο και στον υφυπουργό στον πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα.

Σε αυτή την επιστολή ζητήθηκε η άμεση θεσμική παρέμβαση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών προς τους εκπροσώπους του κλάδου των σούπερ μάρκετ, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η τοποθέτηση έντυπου Τύπου σε ένα σημαντικό ποσοστό των καταστημάτων του δικτύου τους.

Η ΑΡΓΟΣ ΑΕ ενημέρωσε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία το επιτρέπει και οι συνθήκες επιβάλλουν την προτεινόμενη παρέμβαση, που άλλωστε είναι πάγια πρακτική εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΡΓΟΣ ΑΕ, με την πολύτιμη και άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης μέσω των συναρμόδιων υπουργείων, επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, θέτοντάς τους το εύλογο αίτημα της τοποθέτησης Τύπου στα καταστήματά τους και ενημερώνοντάς τους ως προς την άμεση δυνατότητα της εταιρείας να υλοποιήσει την προμήθεια Τύπου σε σούπερ μάρκετ σε όλη την επικράτεια.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ιδιοκτήτες αλυσίδων σούπερ μάρκετ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης θα ανταποκριθούν άμεσα και αυτοβούλως στο αίτημά μας, συμβάλλοντας στη διασφάλιση του αγαθού της ενημέρωσης στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, όπως και στη διατήρηση της βιωσιμότητας του κλάδου του Τύπου, στον οποίο απασχολούνται συνολικά περισσότεροι από 8.000 εργαζόμενοι.

Σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η διανομή του Τύπου στα σούπερ μάρκετ ακόμα και με την έκδοση Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου».