Κορονοϊός: 7ος νεκρός στην Ελλάδα

Γνωστοποιήθηκε ο 7ος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορονοϊό.

Κορονοϊός: 7ος νεκρός στην Ελλάδα

Άλλος ένας ασθενής με κορονοϊό έχασε τη μάχη για τη ζωή, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα σε επτά.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πρόκειται για έναν 87χρονο από τη Δαμασκηνιά Βοΐου, που νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης ως επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το kozanilife.gr, o άτυχος ηλικιωμένος νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Κοζάνης και είναι το πρώτο θύμα του ιού στο τοπικό νοσοκομείο.

Όσον αφορά τα κρούσματα στην Ελλάδα, χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι τα νέα είναι 46 και συνολικά πλέον 464, εκ των οποίων 72 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης.

Είπε ακόμη ότι όλοι οι νεκροί ήταν άνδρες και είχαν υποκείμενα νοσήματα. «Θέλω να εκφράσω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους. Συμπάσχουμε και θρηνούμε μαζί σας», τόνισε.

Από τους συνολικά 78 ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 16 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Ωστόσο 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο. «Τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τουλάχιστον δύο με τρεις χιλιάδες έχουν μολυνθεί από τον ιό», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος έκανε για άλλη μία φορά έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν και να τηρήσουν τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται τα πλοία μας να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου και να είναι γεμάτα. Αυτό υποβαθμίζει την προσπάθειά μας».