Ιταλίδα γιατρός: «Πεθαίνουν μόνοι τους. Ζητούν να δουν τα παιδιά. Έβγαλα το τηλέφωνο, τηλεφώνησα...»

Η Ιταλίδα γιατρός Φραντσέσκα Κορτελάρο, από το νοσοκομείο San Carlo Borromeo στο Μιλάνο περιγράφει τον θάνατο από τον κορονοϊό

Ιταλίδα γιατρός: «Πεθαίνουν μόνοι τους. Ζητούν να δουν τα παιδιά. Έβγαλα το τηλέφωνο, τηλεφώνησα...»

Μια γιατρός στην Ιταλία περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές των ασθενών με κορονοϊό και αναφέρει πως οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι πρόκειται να πεθάνουν και ζητούν να δουν τους αγαπημένους τους.

Η γιατρός Φραντσέσκα Κορτελάρο, από το νοσοκομείο San Carlo Borromeo στο Μιλάνο, είναι μία από τους πολλούς γιατρούς στην Ιταλία που δίνουν μάχη καθημερινά κατά της πανδημίας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μοιράζονται ιστορίες ή φωτογραφίες από τις εξαντλητικές βάρδιες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πώς η Σιγκαπούρη νικά τον κορονοϊό αν και είναι δίπλα στην Κίνα

Η γιατρός Κορτελάρο, μιλώντας στην Ιταλική εφημερίδα Il Giornale, δήλωσε: «Ξέρεις τι είναι το πιο δύσκολο; Οι ασθενείς που πεθαίνουν μόνοι τους και τους ακούς να ζητούν να δουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους για να τους αποχαιρετήσουν».

Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με τα περισσότερα κρούσματα και πάνω από 800 θανάτους. Σχεδόν 12.462 άτομα έχουν προβληθεί από τον COVID-19. Πολλοί από τους ασθενείς που πεθαίνουν είναι άτομα προχωρημένης ηλικίας.

Η Κορταλάρο δήλωσε επίσης πως οι περισσότεροι που έχουν προβληθεί από τον ιό έρχονται μόνοι τους και «όταν πρόκειται να πεθάνουν, το αισθάνονται».

Περιέγραψε πως μια γιαγιά που της ζήτησε να δει την εγγονή της.

«Έβγαλα το τηλέφωνο, της τηλεφώνησα και είπαν αντίο τηλεφωνικώς. Μέχρι στιγμή έχω φτιάξει μια μεγάλη λίστα με τηλέφωνα. Την έχω ονομάσει «Αποχαιρετηστήριος Κατάλογος».

Οι γιατροί στην Ιταλία αγωνιζόνται καθημερινά να ανταποκριθούν στο τεράστιο αριθμό κρουσμάτων. Επικρατούν φόβοι ότι το εθνικό σύστημα υγείας, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, μπορεί να μην αντέξει αν αυξηθούν και άλλο οι αριθμοί των ασθενών.

Όλη η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα. Συγκεντρώσεις και τελετές απαγορεύονται και ακόμα και οι οικογένειες των θυμάτων δεν μπορούν ούτε να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στη βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας, όπου βρίσκεται το Μπέργκαμο. Ένας γιατρός στο νοσοκομείο Papa Giovanni XXIII, Ρομπέρτο Κοζεντίνι, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ότι η πλειοψηφία των ασθενών φτάνουν στο νοσοκομείο το απόγευμα και συχνά βρίσκονται σε τόσο κακή κατάσταση που πρέπει να διασωληνωθούν ή να συνδεθούν με έναν αναπνευστήρα αμέσως.

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr/